Ağ daki benim bilgisayarımda 98 ve xp yüklü, karşı tarafta ise sadece xp var.Ben 98 de iken karşı taraf ağ'dan benim bilgisayarıma girebiliyor ama ben girmeye çalıştığımda erişilemez gibi bir hata veriyor yani ben giremiyorum.
Ben xp ye geçtiğimde 2 bilgisayarda birbirine giremiyor.Birde karşı taraf(sadece xp yüklü olan) windowsunu yeni kurdu ve kurumlumda problem yok.Daha önce çok güzel bir şekildde dosyalarımızı paylaşabiliyorduk.Aynı konfigürasyon ile şimdi olmuyor.Acaba sorun ne olabilir.Yardımlarınıza muhtacım
98 de birbirini görüyor ama xp de malesef
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.windows xp nin 98 e bağlanamaması sebebi user name den kaynaklanıyor dostum. karşı taraftakı windows xp kullanıcı adını 98 ine yazdınmı sorun kalkacaktır. iki xp içinde size önerim ev ve küçük ağ kurulum sihirbazını kullanmanız olacaktır.
KArdeş saol da ilk olarak "karşı taraftakı windows xp kullanıcı adını 98 ine yazdınmı sorun kalkacaktır" cümlesinden bişey anlayamadım.Xp ye gelince ev ve işyeri ağ kurulumunu çalıştırıyorum 2 bilgisayardada.çalışma grubu da aynı.
Kullanış olduğun Windows Xp User name (bilgisayarda Logon olurken) [Örn:Ali] Bu kullanıcı adı aynen Windows 98 sürümündede olacak (Yani iki makine user name'leri aynı olacak).
Windows xp lerin birbirlerini görmesi içinde Ip Adreslerini Statik yap. bu iş için ideal ip ler 10.0.0.5 ile 10.0.0.100 arasındaki ip adresleridir. Sonra netBeu kur. Onlarda birbirini görecek.
iki bilgisayarın user namelerimi,bri bilgisayardaki 2 sistemdeki user namelermi aynı olacak, tam anlayamadım.