sizce hangisi
9800 gt mi hd4770 mi?
HD4770, daha az güç tüketimi ve 40nm teknolojisi ancak stoklardan dolayı fiyatı yüksek. Zaten bizde hangi parçanın fiyatı diğer ülkelerdekilerle aynı oldu ki...
9800 gt nin kaliteli goruntusunun sebebi ati ye gore physX Özelliği Bulunuyor yani goruntu kalitesini arttırma 9800 gt al derim gayet guzel bir ekran kartı
Gerek physX gerek Cuda ve gerekse de birçok oyunun nVidia için optimeze edilmesi.Yani nVidia ile daha uyumlu ve performanslı çalışmasından dolayı nVidia tercih etmeye çalışırım.
Fakat burada durum farklı.4770 9800 den daha yeni bir kart. 9000 serisinin 8000 serisinden görünürde hiçbir farkı yok. 4770 in tek ve de en büyük eksisi 256 bit değil de 128 bit veriyolu genişliğine sahip olması.
Eğer ki 256 bit olsaydı bana göre 4870 den bile daha iyi diyebilirdim ama tabii burada da diyat devereye girerdi ve de çok daha yüksek olurdu.Yani ATI bunu göz önünde bulundurduğundan dolayı 4770 i 256 değil de 128 bit olarak üretmiş.
Soruna gelecek olursak Eğer gerçekten hemen almak gerekli ise ekran kartını ben herşeye rağmen 40 nm ve de GDDR5 ten dolayı 4770 derdim.
Ama tavsiyem şuan ekran kartı almak için beklemeniz yönündedir.Daha nVidia bile DX 11 li ekran kartı çıkarabilmiş değilken ve de DX 11 den beklenenlerin fazla olmasından dolayı ve de önümüzün Windows 7 (DX11) olmasından dolayı ben kesinlikle beklemekten yanayım.