A'dan Z'ye MeeGo rehberi

CHIP Online
03-07-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel'in Moblin'i ile Nokia'nın Maemo'su bir araya geliyor; Symbian'ın pabucu dama atılıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/a-dan-z-ye-meego-rehberi_20764.html

Resimlerle: Nokia N900 - Tüm resimler

Açık kaynak kodlu bir Linux projesi olan MeeGo, Intel'in önderliğinde geliştirilen Moblin ile Nokia'nın önderliğinde tasarlanan Maemo'yu bir araya getiren özel bir işletim sistemidir. İki farklı yapıyı tek çatı altında toplayan MeeGo, iki yapının öne çıkan özelliklerinin tek elde toplanmasını sağlamak için büyük bir fırsat olarak ortaya çıktı.

Şimdi isterseniz kullanıcıların pek de hakkında bilgi sahibi olmadığı MeeGoo'yu biraz daha yakından tanıyalım ve şu başlık altında konuyu irdelemeye başlayalım:

MeeGo ismi nereden geliyor?

Aslında MeeGo ismi yeni düşünülmüş bir marka değil; zira Linux Foundation yıllar önce meego.com alan adını (domain'ini) kendi adına kaydettirmişti. Ancak MeeGo'nun ticari marka olarak ortaya çıkmasının arkasında yatan asıl neden hiçbir şekilde bilinmiyor.

MeeGo tam olarak ne ifade ediyor?

MeeGo, Intel'in işletim sistemi Moblin ile Nokia'nın Maemo'sunu bir araya getiren özel bir işletim sistemidir. Yani MeeGo, yeni bir işletim sistemi olmasının ötesinde, bu iki işletim sisteminde bulunan yazılım, araç, ve dokümantasyonu da beraberinde getirmektedir.

Tüm konu: A'dan Z'ye MeeGo rehberi

İzleyin: Nokia N900 kutusundan çıktı!

Resimlerle: Nokia N900 - Tüm resimler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce MeeGo projesi başarılı olacak mı?