A'dan Z'ye PC satın alma rehberi

CHIP Online
23-07-2008, 01:17   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Masaüstü PC satın almayı düşünüyorsanız, bu rehbere göz atmadan alışverişe çıkmayın.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/A-da ... a-rehberi_7900.html

Bugün artık hemen her evde bir bilgisayar bulunuyor. Çağın gerektirdiği ve ev ve iş yerlerinin olmazsa olmaz bir bileşeni olan bilgisayar teknolojisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor.

Ancak bilgisayarlar da donanımsal özellikleriyle elbette birbirinden farklılık gösterirler. Kimisinin donanımı sadece basit yazı ve grafik işlemlerini gerçekleştirmeye yeterken, bazıları ise en son çıkan sistem canavarı oyunları çalıştırabilmektedir. Burada önemli olan soru işe şu: Ben ne istiyorum? Bilgisayarı ne için alacağım? Alacağım bilgisayara bütçemden ne kadar ayırabilirim?

Bu ve bunun gibi soruların cevabını önce verebilmeniz gerekiyor. Çünkü bilgisayar alırken dikkat edilecek en önemli nokta bir bilgisayarın niye alınması gerektiğidir, yani bir bakıma satın alma amacınızdır.

Eğer oyunlara çok rağbet göstermeyen ve genellikle sistem gereksinimleri yüksek olmayan uygulamalar ile çalışacaksanız, örneğin son model bir ekran kartı ya da bir işlemci almanıza gerek yoktur. Diğer yandan, oyunlar ile fazla haşır neşir iseniz ve en son çıkan sistem canavarı oyunları da rahatça oynayabilmek istiyorum diyorsanız, o takdirde donanımı yüksek bir bilgisayar edinmeniz gerekiyor.

Ancak unutulmamalı ki yüksek donanımlı bir bilgisayar almak demek aynı zamanda yüksek bir bütçeyi de gözden çıkarmak anlamına gelir. Bunun için ihtiyaçlarınızı ve imkanlarınızı gözden geçirip ondan sonra alış verişe çıkmanızda her zaman için yarar vardır.

Şimdi isterseniz bilgisayar bileşenlerine tek tek göz atalım; böylelikle ihtiyacınız olan donanımları daha yakından tanıma şansına sahip olacaksınız.

Tüm konu: A'dan Z'ye PC satın alma rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yakın zaman içinde bilgisayarınızı upgrade etmeyi ya da yeni bir bilgisayar satın almayı planlıyor musunuz?

mustifanci50
23-07-2008, 13:04   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

her zaman yükseltmeyi düşünüyorum ve bunun için çok para harcadım şimdi bir miktar daha harcayıp ekran kartının son desteklediği işlemciyi almaya çalışacam bakalım nolacak harcadığım paralara şimdi core duo2 işlemcili bir makina alırdım ama neyse işte .

frkn_ua
23-07-2008, 15:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

Tam bir rehber denemez aslında.ben başlığı görünce ayrıntılı bir inceleme var sanıyordum ama basitçe anlatılıp geçilmiş.yinede biraz bilgi veriyor ama yeni bir bilgisayr alcak biri için çok yetersiz bilgiler bence...

ck1991
25-07-2008, 11:16   |  #4  
ck1991 avatarı
Yıllanmış Üye
533 mesaj

çok sade bilgiler kaptığım bişey yok :S

EmreNaki
26-07-2009, 10:54   |  #5  
Yeni Üye
21 mesaj

2-3 yıl sonra alcaz inşallah

Craterus
26-07-2009, 11:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
881 mesaj
Alıntı: frkn_ua  
Tam bir rehber denemez aslında.ben başlığı görünce ayrıntılı bir inceleme var sanıyordum ama basitçe anlatılıp geçilmiş.yinede biraz bilgi veriyor ama yeni bir bilgisayr alcak biri için çok yetersiz bilgiler bence...

aynı görüşteyim kardeşim

saviorkickb
09-09-2009, 15:35   |  #7  
saviorkickb avatarı
Taze Üye
9 mesaj

teşekürrler....

OSMAN BAĞÇEVAN
09-09-2009, 19:02   |  #8  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Tartışıyoruz: Yakın zaman içinde bilgisayarınızı upgrade etmeyi ya da yeni bir bilgisayar satın almayı planlıyor musunuz?

düşünmüyorum..şu anda bilgisayarım yeni diyebilirim..ben şu anda ki sistemimi ortalama 6 sene kullanırım..

Kırık Çocuk
11-09-2009, 01:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Ben hep düşünüyorum da para beni düşünmüyor işte. i7 alacağım 1050 dolar yazıyor...