'A.R.O.G'un bilinmeyenleri..

SaGoPa KaJMeR.
15-07-2008, 18:07   |  #1  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Hollywoodlu yapımcılar bile hayret edecek!

Başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk, Hasan Kaçan, Ozan Güven, Nil Karaibrahimgil, Özkan Uğur ve Zafer Algöz'ün paylaştığı 'A.R.O.G' adlı sinema filminin çekimleri devam ediyor. 5 Aralık'ta Türkiye'de tam 400 kopyayla 600 salonda gösterime girecek olan filmin Almanca ve İngilizce dublajlı versiyonları da Avrupa'da gösterilecek.

Günaydın'ın özel haberinde Cem Yılmaz ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek, 'A.R.O.G'un Türk Sinema Tarihi'ne 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçeceğini iddia ediyor. İşte daha önce 'Hababam Sınıfı', 'Maskeli Beşler' ve 'Sınav' filmlerinin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek'in yeni filmi hakkında söyledikleri...

'A.R.O.G' Türk Sineması'nın en pahalı prodüksiyonuna sahip. Gişe beklentinizin tavanı nedir?
-'A.R.O.G', 8.5 milyon dolarlık bütçesiyle Türk Sinema Tarihi'ne en pahalı prodüksiyona sahip film olarak değil, en göz nuru, en yaratıcı prodüksiyon ve 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçecek. Evet; 'A.R.O.G', bugüne kadar çekilenler arasında en pahalı podüksiyona sahip olan film. Pahalı olması da; en göz nuru ve en yaratıcı prodüksiyon olmasından kaynaklanıyor. Gerek senaryosu, gerek kostümleri, gerek oyuncularıyla daha önce yapılmaya cesaret edilmemiş bir proje. Bunun böyle olmasının nedeni Cem Yılmaz'ın hayallerini gerçeğe dönüştürebilme bilgisine ve yeteneğine sahip olmasıdır. Türkiye'deki gişe beklentimiz 5 milyon kişi ve üstüdür.

Bu film Türkiye'nin kapılarını Hollywood'a nasıl açacak?
-Ülkemizde birçok tarihi mekan ve doğa harikası yer var. Hep, yabancı yapımcıların Türkiye'yi neden plato olarak kullanmadığınden yakınılıyor. 'Hollywood neden Türkiye'ye gelmiyor?' şeklindeki serzeniş çok fazla. Hollywoodlu yapımcılar 'A.R.O.G'u görünce Türkiye'ye gelecek. Çünkü çekim mekanlarıyla, kostümleriyle, kamera kullanma tekniğiyle, yönetmenliğiyle, oyunculuklarıyla 'A.R.O.G', Hollywood filmlerinin Türkiye'de çekilmesine referans olacak. Yabancılar; 'Türkiye'de, Türkler böyle film çekebiliyor' deyip, gözlerini ülkemize çevirecekler.

Filmin Türkiye'deki gişe hedefinin 5 milyon kişi ve üstü olduğunu söylediniz. Avrupa'daki gösterimler için de bu tür bir iddianız var mı?
-Biz, Almanca ve İngilizce dublaj yaparak filmi Avrupalılar'a izlettirmeyi hedefledik. Bu nedenle Türkiye için 400 kopya, Avrupa için ayrı 400 kopya hazırlayacağız. 'A.R.O.G' filmi, bu anlamda da Türkiye'de bir ilke imza atacak. Daha önce çekilen hiçbir Türk filmi, yabancı izleyiciye ulaşmayı bu ölçüde hedeflememişti.

Avrupalı sinemaseverler, 'A.R.O.G'u neden izlesin?
-Avrupa'da ne kadar iddialı olduğumuzu kopya sayımızla gözler önüne seriyoruz zaten. Bu kadar kopyayı gözümüzü karartarak, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek hayallerin peşinde koştuğumuz için çıkarmayacağız. Elbette ki; bizim de bir bildiğimiz var. Her şeyden önce; 'A.R.O.G' evrensel bir komedi filmidir. Türk izleyici filmde neye ne kadar gülecekse, Avrupalı seyirci de o sahnelere o kadar gülecektir. Güldürmenin ötesinde görüntüleriyle, yönetmenliğiyle ve oyunculuklarıyla da; Avrupalı seyircilerin çok beğeneceği bir film olacağından çok eminiz. 'A.R.O.G'un böyle bir özelliğe sahip olduğunu bildiğimiz için Almanca ve İngilizce dublaj yaptıracağız ve 400 kopyayla Avrupa'ya açılacağız.

Madem bu kadar iddialısınız, filmi Amerika'da da gösterime sokmayı neden hiç düşünmüyorsunuz?
-Düşünmez olur muyuz? Biz, filmimizi hazırlarken sadece Türkiye ve Avrupa için planlar yapmadık zaten. Elbette ki Amerika için de bazı planlarımız var. Hatta başka ülkeler için de var. Ancak bu işin bir sırası olmalı bence. Türkiye ve Avrupa'dan sonra, sıra Amerika'ya ve diğer ülkelere de gelecek elbette.

'A.R.O.G'un Hollywoodlu yapımcıları Türkiye'ye getireceğini söylüyorsunuz. Hollywoodlu oyuncuları Türk filmlerinde oyuncu olarak görmemize de olanak sağlayabilir mi bu film?
-Bence, Hollywoodlu her star bir Türk filminde rol alabilir. Senaryoyu beğendirir, yönetmene inandırır ve ona parasını verirseniz Robert De Niro da, Al Pacino da, Harrison Ford da, George Clooney de gelip Türkiye'de bir Türk filminde rol alacaktır. Bence, 'A.R.O.G', bu konuda da önemli bir referans olacak.


Kaynak : Kanald Haber/Magazin

ersinbakar
15-07-2008, 18:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,253 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

paylaşımın için teşekkürler kardeş :) arog = gora :)

DaRWeLL
15-07-2008, 19:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

inş. dedikleri gibi olur

karabela
15-07-2008, 19:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

sabırsızlıkla bekliyoruzzz.
.

ersinbakar
15-07-2008, 19:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,253 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

5 milyon insan yasal yollarla izlerse bizlerde büyük gelişme vardır demektir fakat yasal yolla bu kadar izleneceğini sanmıyorum çünkü alışmışız 3 kuruşa emek yemeye :( buda büyük ayıbımız hazır konu açılmışken her oyunun her dilini üretiyorlar bizim dilimizin paketi yok hepsinin sebebi bu işte korsancılık

uGuR.uK
17-07-2008, 20:20   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

arkadaşlar kurtlar vadisi ırak 10 milyon $'lık bir bütçeyle(ki bu zamanında 14 milyon ytl'ye bedeldi) çekildi, bu filme en pahalı yapım diyolar hala, bu kadar kolay mı ötekileri silmek acaba. o film zamanında bundan cok daha fazla ses getirmişti...