A4 TECH 2X QUİCK MAUSE

HPQ-User
27-02-2010, 08:04   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ARAS sormuş:
1.ÖNCELİKLE BİLGİSAYAR AÇILMIYORDU 2 GUN AÇILMADI DAHA SONRA İŞLETİM SİSTEMİ HATASI DİYOR VE AÇILMIYORDU DAHA SONRA F8 TUSUNA BASARAK GÜVENLİ MODDA AÇIP VE GERİ YÜKLEME YAPACAKTIM AÇILMIYOR NEYSE BU DAAÇMAYINCA BİLGİSAYARI RAMLERDEN 2 LİK OLANI ÇIKARDIM VE BİLGİSAYAR AÇILDI AMA VELAKİN BENİM KAFAMDA SORU İŞARETİ OLUSTU NEDENSE 3 GB RAM GÖZÜKÜYOR AMA İŞLETİM SİSTEMİ AÇILMIYOR NEDENİ NEDİR?
2.AÇILDI ÇALIŞIYOR AMA BENİM MOUSE KENDİLİGİNDEN DURUYOR VE 30 SNYE İÇERİSİNDE GERİ DÖNÜYOR AMA DURMASI SÖYLE OYNATTIGIMDA GEZDİGİNİ HİSSEDİYORUM AMA GÖREMİYORUM BU SORUNUN NEDENİ NEDİR?
3.RAMLERİMİN ÇALIŞIP ÇALIŞMADIGINI NASIL ANLARIM?RAM TESTİ VAR MI VE MOUSE UN DURMASI BUNA MI BAGLI ÇOK YAVAS ÇALIŞIYOR SİSTEM NEDENİ NEDİR?
4.CHECKİNG NVRAM UPDATE OK NEDİR?
BİLGİSAYARIM AÇILIRKEN TEK KISA BİB SESİ GELİYOR NE ANLAMA GELİYOR?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ECS ANAKART 945P-A
3 GB RAM(2GB+1GB RAMDEN OLUSUYOR)
7300 GT NVİDİA GEFORCE EKRAN KARTI
3200 İŞLEMCİ(TEK İŞLEMCİ)
A4 TECH 2X QUİCK MAUSE
250 HDD

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

NoteBook
27-02-2010, 22:09   |  #2  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj

1-RAM'lerin yerini değiştirerek takın.Bir de öyle deneyin.Açılışta BIOS a gir ve önce default ayarları yükleyin.Ardından SPD Ram ti2-minglerini kendine göre ayarlarsın.Kaydedip sisteminizi yeniden başlatın.

2-Başlat
Çalıştır
msconfig
Açılan pencerede başlangıç alt penceresini seç ve yeni açılan pencerede de arka planda çalışan programları göreceksin.Bunlardan gerekli görmediklerini kaldır ve tamam diyerek çık. Hem bilgisayarın hızlanacak hem de donmalar son bulacaktır.
Ya da Advanced Windows Care V2 Personal, CCleaner, Speed It Up Free, System Mechanic gibi temizlik ve bakım programları da mevcut. Onlardan birisini kur ve temizlik ve bakım yap.

3-Ram'lerin çalışıp çalışmadığını CPU-Z isimli program ile kontrol edebilirsin.

4-Checking Nvram hatası bios,hard disk ve ekran kartından kaynaklanabilir.
-Eğer bilgisayarda taklı usb cihaz varsa çıkartıp bilgisayarı yeniden açık ve aynı hatayı alıp almadığınızı kontrol edin.
-Ramları çıkartıp teker teker takarak deneyin takmadan önce slotları iyice temizleyin.
-Bios resetleme sorunu çözebilir.Bilgisayarın fişini çekip bios pilini çıkartın, en az 30 saniye beledikten sonra tekrar takarak bilgisayarı açın.
-Biosa girin ve 'force update ESCD' seçeneğini bulup aktive edin.
-bağlı hiçbir bileşen (dvd cd okuyucu hdd, floppy vb) bırakmayın, sonra birer birer takarak soruna sebep olan parçayı bulmayı deneyin.
-uzay montajı deneyin.anakartı kasadan dışarı alıp metal hiçbir yere değdirmeden sadece güç-klavye-monitör bağlantılarını yaparak çalıştırın.