ABD cep pazarının şaşırtan rakamları

CHIP Online
13-08-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Zor günler geçiren Motorola'nın son kalesi olan ABD dimdik ayakta. İşte ABD'nin cep pazarı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ABD- ... rakamlari_8210.html

İstatistiklere göre Amerika'daki cep telefonu piyasadında Motorola hala en üst sırayı elinde tutuyor. Dünyanın neredeyse her bölgesinde satışları düşmekte olan Motorola'nın Amerika'da sağlam bir geçmişi var. Geçtiğimiz sene boyunca şirketin Amerika'daki cep telefonu satışları %5,3 büyüdü.

AT&T ile güçlü bir ortaklık kuran Koreli LG ise yüksek hızlı bağlantı imkanları sayesinde ikinci sırada bulunuyor.

RIM'ın BlackBerry'si de Amerika'da oldukça büyük bir başarı gösteriyor. Cihaz şirketin tarihinde ilk kez %10'dan daha fazla bir pazar payı elde etmeyi başardı.

Raporu hazırlayan Strategy Analytics'den Neil Mawston, Motorola'nın 25,8'lik pazar payıyla Amerika'da birinci sırada yer aldığını belirtiyor. Mawston'a göre Motorola'nın başarısında şirketin güçlü dağıtım ağının da büyük katkısı var.

Tüm konu: ABD cep pazarının şaşırtan rakamları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Motorola, ABD'deki başarısını Avrupa'da neden sergileyemiyor?

bycentrino
13-08-2008, 02:34   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Avrupayı bilmem ama Türkiye de bilinçli bir telefon kullanıcısı yok ondan  eminim.Kişiler telefon seçerken ben neyi kullanabilirim veya hangi özellikler ne işime yarar demeyi bırakın telefonun özelliğini bile bilmiyorlar bile. Bundan dolayı çok iyi özellikli bir çok telefon markası satışı ülkemizde(veya avrupa da) çok düşük. Bi de çevre hangi telefonu kullanıyorsa kendiside o modeli veya o markayı seçiyor.(tabi bu genel olarak)

tesisatci
13-08-2008, 02:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
449 mesaj

sms bile göndermeyen insanların mms email pc senkronizasyon vs. gibi birçok özelliğe sahip telefonları sırf moda ve kaliteli die almalarına gülüyorum ve helel diyorum parayı atın çöpe nasılsa sokaktan topluyonuz dimi

reactor
13-08-2008, 03:17   |  #4  
reactor avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj

avrupalılar akıllı insanlarda ondan avrupada satamıyorlar teknolojiden yoksun telefonlarını. geçen hafta birkaç modeline baktım motorola nın. ilk çıkardığı renkli ekran telefonlarıyla(5 sene öncesi) hemen hemen aynı özellikler hiçbir değişiklik yok. bir seneden fazlada kullanamazsınız zaten mutlaka yazılımsal veya donanımsal bir sorun çıkar, servislerle uğraşır durursunuz.