ABD'nin5G SiberGüvenlik Projesi İçin Nokia Seçildi

Soliter34
23-02-2021, 13:47   |  #1  
Soliter34 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Amerika Birleşik Devletlerinin 5G Siber Güvenlik Projesi İçin Nokia Seçildi.


  • ABD Siber Güvenlik Mükemmeliyet Merkezi (NCCoE), 5G kullanım durumlarını tanımlamak ve 5G mimarisi bileşenlerinin güvenlik sağlama kabiliyeti olduğunu göstermek için 5G Siber Güvenlik Projesini başlattı.
  • Nokia, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST)’nün bir parçası olan NCCoE ile birlikte çalışacak ana 5G sağlayıcısıdır.

10 Şubat 2021

Espoo, Finlandiya – Nokia, NCCoE’nin 5G Siber Güvenlik projesi için teknoloji sağlayıcısı ve ortağı olarak seçildiğini duyurdu. Nokia, 4G’den 5G’ye geçişin güvenli olduğundan emin olmak için NCCoE ve devlet ile endüstri mensuplarının da dahil olduğu diğer ana bayilerle çalışacak.   

Nokia, donanım, yazılım, mobil ağ güvenliği ve 5G radyo erişim ağlarındaki uzmanlıkları ile birlikte 5G ağlarında gösterdiği küresel başarıdan dolayı başvurulacak bir tasarım oluşturmaya yardım etmek ve standartlara dayalı çözümler için kullanım durumları yaratmak için bu projeye seçildi.

5G Siber Güvenlik Projesi, 5G’nin kullanım durumlarından birkaçını tanımlayacak ve 5G mimarisi bileşenlerinin tespit edilen risklere karşı koymak ve endüstri sektörünün uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için ne tür güvenlik kabiliyetleri sağlayabileceğini gösterecek.  Bu projenin kapsamı, ağ ekipmanına ve son kullanıcı cihazlarının siber güvenlik kabiliyetini arttırmak için 3GPP standartlarında tanımlanan 5G standartlaştırılmış güvenlik özelliklerinden yararlanmaktır.

NIST Uygulamalı Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Kevin Stine: “5G hayatımızın her köşesine ulaşacak, bu nedenle güvenlik 5G ağlarda sonradan eklenen bir özellik değil de ağın temel özelliklerinden biri olmalı. Nokia gibi proje ortaklarımızla beraber çalışıp 5G’nin gelişmiş standartlara dayalı güvenlik özelliklerini ve bulut teknolojilerinin temelinde bulunan güvenlik kabiliyetini sonuna kadar kullanan bir mimari göstermek için heyecanlanıyoruz,” diye belirtti.

Nokia’nın Bulut ve Ağ Servisleri Başkanı Raghav Sahgal: “Eski nesil hücresel teknoloji endüstri liderliğinde geliştiriliyordu ancak 5G’nin güvenilir ağların kullanılabilirliğini ve erişimini sağlamak için hükümetlerle işbirliği içinde gelişmesi gerekiyor. 5G Siber Güvenlik Projesi, bir kısmı devletten, bir kısmı da endüstriden gelme ortaklardan oluşan bir kurul ile bu rolü üstleniyor. Nokia olarak sunduğumuz her çözüme güvenlik katıyoruz ve hem açık hem de ticari bileşenlerden yararlanan 5G kullanım durumları için siber güvenliği ilerletmek adına devlet kurumları ve endüstri ile birlikte çalışarak buluta güvenli bir geçiş sağlamaya kararlıyız,” diye belirtti.

Bu projede kullanılacak Nokia çözümlerinin arasında endüstrinin en önde gelen yazılımları, 5G radyo erişim ağı ve çekirdek çözümleri, Backhaul şebekesi ve Nokia Bell Laboratuvarındaki yenilikler de var.


Kaynaklar:

Basın Açıklaması: NCCoE, 5G Siber Güvenlik Projesi için Teknoloji Ortaklarını İlan Etti