Arkadaslar selam
ya biz arkadasa makina toplayacazda yavas yavas hazirliklara basladik ana kart piyasini biliyorsunuz.....
ya elaman diyorki veri hizi 1000ve 800 desdekleyen bir kart alalim diyor
benim arastirmalarima gore iki ana kartta gordum asus 925xe ve Abit Fatal1ty AA8XE i925XE P4 Anakart abitin karti yeni cikmis ogrendigim kadariyla arastirdik su anda almaya kalktigimizda abit 2 gun icinde elimizde oluyor fiyatta 284+kdv neyse ben soruma geleyim bu abit kartlar nasildir ben hic kullanmadim bir iki arkadasla gorustum onlar guzel diyor sorun yasamazsin diyor ama bilmiyorum siz ne diyorsunuz bu olaya ve sizin onerileriniz nelerdir
Abit ana kart icin yardim
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Dünyada PC için Abit kadar kaliteli ve performanslı anakart üreten hiçbir firma yoktur...Ben de Abit AN7 kullanıyorum..Asus A7M8X Deluxe kullanmayı da biliyordum ama ABIT 5-6 yıldır tandığım bir firma ve hiçbir yamuğunu görmedim...Kesinlikle Abit öneririm.
kane istersen bir fiyat söyle bizde sana asagi yukari o fiyata bir sistem söyleyelim.
cünkü amd mi yoksa intel mi konusu var. abitin o yeni anakarti full yeni teknolojiyi destekleyen asiri pahali ama verdigi performans acisindanda süper bir kart.
arkadasin herhalde işlemcnin fsb si 1000 olsun demek istemiş? suan piyasada bir tek intelin 800fsb üstünde işlemcisi var oda. p4 3.4 ee(extreme edition) 900 dolarlık bir işlemci. eger o kadar para varsa süper bir sistem olur ancak onun dışında böyle bir işlemci yok.
islemci konusu' da haklisin onu biliyorum zaten bizimde hem 800,1000 ni desteklemesini istememizin sebebi ondan yakin birzamanda P4 3,4ee nin hiyatlarini asgiya cekecekler cunki amd de yeni islemciler surecek piyasaya ve fiyatlarida oldukca uygun olacak diye okudum. Bu yuzden suanda kafamizdaki pilana gore p4 3,4 dusunuyoruz ve sanirim (bu bir tahmin)
senenin ucuncu ceyreginde 3,4ee fiyatioldukca dusecek ozaman apreyt yapma sansi olsun istiyoruz.. Diger konu evet kart yeni bir teknoloji ve zaten bizim istedigimizde yeni teknoloji bir makina yapmak tahminimize gore fiyat 2000$(kdv haric) gorecek calisir haliyle ama tabi ekstiralar cikmazsa... Peki AMD cikaracagi yeni islemciler hakinda herhangibi bir bilginiz varmi veya bir duyum,dergilerden ve bir iki web sayfasindan okudugum kadariyla AMD nin yeni islemcileri Intelin tozunu atiracak diye bir seyler duydum ama sadece sozde daha herhangibi bir aciklama yapmamis AMD
eger ucuzlarsa alırsın kardes iyi olur, ben duymadim böyle birşey olabilir.
intelin şu an için yeni çıkaracagi bir tek 3.8 var baska yok.
amd nin ise zaten yeni cikarmasnini sana bir faydasi olmaz kane. daha 939 lar yeni gelmeye basladi amd4000+ lar da var ancak buraya gelene kadar .....
fx serisini devam ettirecekler, onlarin tarafi belli degil ancak zaten su an dahi intele toz yutturuyorlar.
Overclock için Abit birebir.
OC yapmayacaksan MSI alabilirsin gönül rahatlığıyla
bence su 4 marka
asus hele türkiyede cizgi gibi bir firma varki böyle müşteriyi memnun eden firma yok.
epox
msi
abit.
bunlar en iyi markalardir, yada en cok tercih edilen.
tesekkurler arkadaslar karar abit' ten yana kullanildi
alıntı:
Gönderen : chip_recepİşlemcini AMD ATHLON 64 al derim.İleriye dönük olsun.
abit fatal1ty AMD islemciyi deteklemiyor ve Intelin yolda olan yeni islemcileride var 3.8 belki biraz zaman gecince 3.8 gecme ihtimalide var
onun icin inteldiyoruz zaten kendime degil bu sistem bizim eleman istiyor boylebirseyi bana kalirsa AMD nin yeni islemcileri oldukca iyi gibi geliyor bakalim nasip yakin zamanda butceyi duzelte bilirsem dusunmuyo degilim
Chip_recep arkadasim sana bir soru 64 olunca ileriye donuk bir sistemmi oluyor ?
2) bana 64' du destekleyen 5 adet program soylermisin (yeni Windows haric)Yni bu programlari 32 bitte calistiramiyacagim
kane şu 64 ü destekleyip desteklememe olatını biraz açarmısın.
yeni çıkacak olan programlar( her ne kadar kane arkadaşın cok güzel bir şekilde yazdigi gibi yoklar) 64 bit şeklinde yazilacak. ben bir yazi koymuştum diye hatirliyorum bir arkadaş daha aynisini sormuştu.
32 bit ile çalışan şu anki programlar 64 bitlik programlari cok daha yavas kullanacaklar.
ancak amd nin hayla 64 serisi ile olan üstünlügü önce overclock vede stabilite sonra gelecege yönelik olmasindan.
intelin islemcileriylede oc yapabiliyorsun ve stabil calisiyorlar gelecek eve hangi gelecek bir sene oncesiyle simdiki bilgisayar sistemlerini goz onun de bulundurursak gelecek diye birsey yok diye dusunuyorum
hayır kardeş amd nin her nekadar bir çok kişi kabul etmesede aşagi dogru işlemci carpanlarinin kırık olmasi vede fazla ısınmamasi nedeni ile cok güzel overclock oluyorlar.
zaten bence bir çok kişi amd dede 64 olayini abartiyor. bence amd sadece bu stabilite olayinda önde yoksa 64 bir işe yaramıyor su an.