acaba 1 fan daha gerekli mi?
ltife yapmışsınız herhalde.
a.) O kadar fanla ne yapmayı düşünüyorsunuz ? 7 fanın sesinden kulaklarınızın zarı patlamazsa hava akımından üşütüp hasta olursunuz.
b.) Overloktan önce sistem gereksinizmlerini karşılamayı düşünün. Misal ram'e overlok yapacağınıza 2 yada 3 gb ta çıkartın.
c.) İşlemciye overlok yapacaksanız. 7 fanın yerine sağlam bir işlemci fanı takın, daha iyidir.
d.) Kasa içini havalandırmak için 5-6 tane fan kullanacağınıza kapağı çıkartıp tek , yavaş ama büyük fan takın.
Böylece sestende kurtulursunuz, performasta alırsınız, overlokta yaparsınız.
Bende kapak açık ve sadece psu, ekran kartı ve işlemci fanı sistem yönetimli en düşük devirlerde çalışıyor. Ortalama devirler 1000-1200 rpm, sıcaklıklar 44-46 derecelerde.
:) 7 fan düzgün kullandığı zaman çok bile gelir.
:) Bende bi tane var onunla yetiniyorum sen 7 tane takmışsın birader :)
7 tane fan kasayı uçurur bile bende bir fan var o bile yetei kadar ses yapıyor bu arada görevinide yapıyor
İşLemcim gayet soguk tam yükte max 35 derece cıkıor sonra inior 7 fan olayını neden sordum die derseniz 6 tanesi iceri dönüor icerde fırtınalr kopuo sıcak hava geneLde icerde kalıor rame gelecek olursam ram ocz alıcam bu yıl basında
Birde 7 fanLa Q6600 ü 3.5 yapablirmiyiz yani max kac derecede caLısır ?
ZaNyBirde 7 fanLa Q6600 ü 3.5 yapablirmiyiz yani max kac derecede caLısır ?Ne kadar takarsanız takın işlemci üzerine takacağınız fan, ızgara ve kullanacakları hava akımının soğutma kapasitesi sınırlıdır. Bu nedenle overlok yapacaksanız olaya fan olarak değil soğutma sistemi olarak, sistem olarak bakmalısınız. Beni dinleyin siz fanlarınızı satıp su soğutma sistemi alın. Hem fanlardanda yarı parasını çıkartmış olursunuz.Hem sessiz sesiz keyfinize bakarsınız.Hemde bahsettiğiniz overlok işlemini yaparsınız. Kesin yaparsınız diyemiyorum, yapmak istediğiniz değer için komple işlemci, ram, PSU ve bilhassa anakarınızında bu işe uygun olması gerekir.
khramnNe kadar takarsanız takın işlemci üzerine takacağınız fan, ızgara ve kullanacakları hava akımının soğutma kapasitesi sınırlıdır. Bu nedenle overlok yapacaksanız olaya fan olarak değil soğutma sistemi olarak, sistem olarak bakmalısınız. Beni dinleyin siz fanlarınızı satıp su soğutma sistemi alın. Hem fanlardanda yarı parasını çıkartmış olursunuz.Hem sessiz sesiz keyfinize bakarsınız.Hemde bahsettiğiniz overlok işlemini yaparsınız. Kesin yaparsınız diyemiyorum, yapmak istediğiniz değer için komple işlemci, ram, PSU ve bilhassa anakarınızında bu işe uygun olması gerekir.Şu:-(su soğutma meselesini biraz açabilirmiyiz...Son Düzenleme: Hallederiz_87 ~ 17 Aralık 2008 21:53
yav benim pcnin işlemci 50-70 değişiyor. 35 derece ne dmek :D
ayrıca; işlemci de termal macun var mı?
kasanızın etrafı genişse(havalandırma açısından) 2-3 fan bile fazla gelir
arkadaşım oc yapacaksan 7tane fan zaten çok ki oc için iyi bir cpu cooler ın olursa yeter.kasa fanları oc için değil kasanın içindeki sıcak havanın düzgün bir şekilde atılmalarını sağlamalarıdır...kasada önde,arkada bi de yan tarafta 12cmlik kaliteli fanlar olsa yeterli.sana tavsiyem ocz,thermaltake gibi markaların işlemci soğutucularından alman,yerine göre de kasadan 3-4 tane fanı azaltman...
Su Sogutma Sistemleri Pahalı ama cpuda Macun sıkılı ve ızgara almayı düsünüorum büyük ızgara alırsam onu sogutabilcegimi düsünüorum fanlarla ama su sistemi gibi olmaz birde su sistemi fiyatı suan yksek ocaktan sonra inş bi su sistemi alırım fanlarıda satarım
kardeş fanları düzgün takmak ve hava akışını sağlamak önemli. yoksa 30 tane 45cm lik fan da koysan nafile. ama bu sisteme extra bi fana gerek yok sistem zaten serin.
ozanaabkardeş fanları düzgün takmak ve hava akışını sağlamak önemli. yoksa 30 tane 45cm lik fan da koysan nafile. ama bu sisteme extra bi fana gerek yok sistem zaten serin.Hava Cıkışı gayet normal 12 cmlik yetior arkaya hava cıkartmaya ama bi problem wr ben üsüorum :))