Arkadaşlar Pek overclock bilgim yok.. asaşağıdaki resimde gordugunuz gıbı acaba biosta ne yapmısım...
YAKINDAN
UZAKTAN
NOT:RESİMLERİ UZAKTAN VE YAKINDAN KOYDUM RAHAT GORUN DIYE YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER...
Arkadaşlar Pek overclock bilgim yok.. asaşağıdaki resimde gordugunuz gıbı acaba biosta ne yapmısım...
YAKINDAN
UZAKTAN
NOT:RESİMLERİ UZAKTAN VE YAKINDAN KOYDUM RAHAT GORUN DIYE YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER...
Bence Reborn91 in overclock ile ilgili açtığı konuyu okumalısın ondan sonra adım adım gidersin :=)
arkadasım sen ne yapmıssın yaw:D
eger bu ayarlarda bıraktıysan %99,99 pc default olarak acılıyodur :)
işlemcine göre ayar yapman gerekir arkadasim...
fsb yi yavas yavas arttırmalısın öncelikle... 10 mhz 10 mhz seklinde...
ramleri de 667 kullaniyosan 533 e cek 800 kullaniosan 667 ye cek ki ramler dar bogaz olusturmasın... maksimum ulasabildigin fsbyi bulunca, sıra ramleri oc etmeye gelcek...
ama pci express in frekansı 100 dür, ekran kartını yakmak istemiosan 100 de kalsın.
Overclock bilen için çok guzel, bilmeyen için feci sonuçlar doğurabilir. Ben işlemcime overclock yapmak için bu site de dahil bi dunya siteye baktım bu işi duzgun bi şekilde öğrenip sonrasında işlemcime ufak ve başarılı bi overclock yaptım. Hiç bi şey bilmeden asla bios bilgilerini deiştirme. Önce bios'u tanı ve öğren overclock da kendiliğinden gelir zaten.
erci_yesOverclock bilen için çok guzel, bilmeyen için feci sonuçlar doğurabilir. Ben işlemcime overclock yapmak için bu site de dahil bi dunya siteye baktım bu işi duzgun bi şekilde öğrenip sonrasında işlemcime ufak ve başarılı bi overclock yaptım. Hiç bi şey bilmeden asla bios bilgilerini deiştirme. Önce bios'u tanı ve öğren overclock da kendiliğinden gelir zaten.valla bilenle bilmeyenle alakası yok bende ilk yaptığımda bilmiyordum.pc den iyi anlıcan mantıklı davranacan ozaman olumlu sonuç alırsın
İŞLEMCİM Q6600 BUNU 3.2 YAPMAM İÇİN HANGI DEGERLERI VERMELİYİM..
Bu değerler her sistem ve anakart için değişir. Her işlemci aynı Frekanslara çıkacak diye bır sey yok. Bu biraz şansla ilgili cunku her işlemci birbirinin tıpatıp aynısı değil. Bu minik farklar işlemcinin OC'sini etkiler.. Öncelikle biosunu tanıyarak başlamalısın. Bu şekilde kafadan frekans değerleri vermeye kalkarsan işlemcini daha da kötüsü anakartını yakabilirsin..