Access Point alacağım

bilgehan
27-08-2009, 19:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

fiyatları yakın olan birkaç model var. pek bilgim olmadığı bir konu.

benim anladığım kadarıyla wireless router bağlantıyı kablo vasıtasıylaalıyor ve kablosuz hale çeviriyor. access point ise esas bağlantıyakablosuz olarak da erişebiliyor ve onu tekrardan güçlendirerekdağıtabiliyor(bu tip bir özellik işime gelir.). kısacası wireless router ile access point arasındaki fark nedir?

1. katta mevcut bir kablosuz usrobotics modemim var bununla 3. katta bir odadan sorunsuz bağlanabiliyorum. Hem mevcut katta sorunsuz bağlanmak için hem de bir üst katta da sorunsuz kullanmak için bu tip bir cihaz almayı düşünüyorum.  1. kattan kablo da çekebilirim ama wireless a direkt bağlanan bir cihaz işime gelir etbette. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.  

bunun 5 dbi anteni var.

bunun 2 dbi anteni var ama ençok tercih edilen model buymuş.

bunun anteni de 2 dbi bir de 802n yi destekliyormuş. bu daha hızlı bir teknoloji okuduğum kadarıyla.

bunun anteni ise 3dbi ve MIMO teknoloji desteği varmış (bunun da ne olduğunu bilmiyorum :)) BROADBAND ROUTER  nedir?

hamzaa
28-08-2009, 01:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
292 mesaj

slm kardeşim sana birkaç sorum olacak.!
senin modemin markası ne.?
modemle aynı marka olmazsa access bağlantı yapmada çok zorlanırssın.Profesyonel birinden yardım alamanı şiddetle öneriyorum.

hamzaa
28-08-2009, 01:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
292 mesaj

mimo teknolojisine uyan internet bağlantımız yok.onun için onu tercih etmeyebilirsin.SÖYLE bana Kim TÜrkiyede 300mbs hızda internet kullnıyor.onun için senin işini 54mbs liklerde işini görürür.Onun için paranı boştan yere çar çur etme.!

hamzaa
28-08-2009, 01:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
292 mesaj

TP-LINK TL-WR543G 54Mbps 4 PORT ACCESS POINT  kardeşim sen bu ürünü tercih et.

bak sana diyorum bunlarda fazla performans bekleme aynı modem...GEne duvar varsa aynı problemlerle karşı karşıya gelebilirsin.

bilgehan
28-08-2009, 11:50   |  #5  
OP Yeni Üye
20 mesaj

yardımların için çok teşekkür ederim.