Access Point Onerilerim (Kurumsal)

ozzeybek
01-06-2007, 14:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

Kurumsal Firmalara Yonelik

Ozellikle AD kullanan ve L3 Tipi Switchalt yapisi olan firmalar internet sistemleri ve local networklerini genisletmek icin PoE Access Point kullanmakta. Genellikle ilk olarak secilen markalar Cisco, 3Com ve NetGear kullanmaktalar. Peki sizlere cok tanidik gelen bu markalarin UsRobotics, LinkSys ve Dlink gibi Access Pointlerden ne kadar farki bulunmakta.  Aralarindaki buyuk fiyat farklari bize gercekten cozum vermektemi??

Ozellikle son 3 - 4 aydir gerek hardware gerek ise urunun kendisi olaral Cisco, 3Com, LinkSys ve Dlink urunlerini inceledim.

Bir cogunuzun bildigi gibi LinkSys firmasi bir Cisco kurulusu fakat bu urunlerin ikisini cok iyi inceledigimde ozellikle elektronik yapisinin LinkSysnin Cisco'dan cok daha iyi oldugunu. Ergonomik tasarimdan kullanilan plaka yapisina kadar bunu gorebiliyorsunuz. Arasindaki fiyat farki ise %40-60 larda. Software olarak ve bagli destekleri inceledigimde bu urunler arasinda bir fark olmadigini belirtmekteyim.

Yillardir tanidigimiz 3Com firmasi ise yuksek fiyat ve performans oranina ragmen cok iyi bir Hardware e sahil olmadigini soyleye bilirim. Fakat tum firmalar arasinda en iyi software yapisi ve kararli calismasi ile hep dikkatimi cekti. Cok yuksek sicaklarda ve hava almayan yerlerde kitlenme yapabiliyor fakat iyi bir yazilim ile surekli kendini resetleyip ayaga cok hizli bir sekilde kalkiyor.

Dlink firmasi ise piyasada yeni. Kendisi acikca ASUS ile ayni Access Point yapisini kullanmakta. Fakat kurumsal olarak dusunen firmalara bunu onermemekteyim. 4-5 PC ayni Access Point point uzerinden baglandiginda cok buyuk yavaslamara sebep oluyor.

Aslinda POE mantigi ile dusundugumuzde tek cihazdan 20-25 kullanicinin cok rahat bir sekilde calistigi ve yazilimsal olarakda gelismis olan LinkSys urunleri bizim yuksek paralarla aldigimiz Cisco ve 3Com urunlerine gore daha uzun zaman calismakta bununla birlikte fiyati daha mankul.

Fakat ne olursa olsun Point to Point cozumlerde Cisco onerimdir.