access point tavsiye sizce hangisini alıyım

oguzhan432
20-10-2010, 22:44   |  #26  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

Valla ben zyxel modeme hiç bağlanmamış birisiyim rt 205 ler 2 kat aşağıda olmalarına rağmen 5 çubuk çekiyo yani airties marka ve kalite kendini belli ediyo fakat zyxel de airties kadar iyimidir acaba çünkü ürün gamı çok az ve hiç bir yerde satılmıyolar tüm izmitte sadece goldda bulabildim 417n modelini.

Atilla Sarıtaş
20-10-2010, 23:05   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Airties kullananlar genelde memnun oluyorlar. Zyxel'de Türkçe menü varmı bilmiyorum hepsiburada'da var yok yazıyor ürün özelliklerine belli olmuyor.

oguzhan432
20-10-2010, 23:40   |  #28  
OP Üye
86 mesaj

İngilizce olması sorun değil.Şu an tp link 5110 ap yı gördüm 400mw çıkış gücü var 1.5km bağlantı bile kuranlar varmış 10 dbı antenle.Çekim gücü çok iyiymiş.Onumu alsam diyorum bilmiyorum kafam karıştı iyicene

Atilla Sarıtaş
21-10-2010, 00:13   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Sen uçtun konacak pist bulamıyorsun :) En fazla 2 duvar arası 20 mt. kullanacaksın niye abartıyorsun anlamadım.

oguzhan432
22-10-2010, 19:58   |  #30  
OP Üye
86 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Sen uçtun konacak pist bulamıyorsun :) En fazla 2 duvar arası 20 mt. kullanacaksın niye abartıyorsun anlamadım.
:-)

50 liralık normal bi modem alcam para veremem ya zyxel 100 lira

tarator
25-09-2013, 09:26   |  #31  
Taze Üye
2 mesaj

ZyXEL NBG 416N işini görür access pointlerin bana göre paşasıdır uzun süredir kullanıyorum birtek kahve pişirmiyor onuda çağrı merkezine sordum yeni fw yazılımında bu özellikte eklenecek dediler ahahahahah :)))

http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/nbg_416n.shtml?t=p

black_flood
30-09-2013, 21:06   |  #32  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: tarator  
ZyXEL NBG 416N işini görür access pointlerin bana göre paşasıdır uzun süredir kullanıyorum birtek kahve pişirmiyor onuda çağrı merkezine sordum yeni fw yazılımında bu özellikte eklenecek dediler ahahahahah :)))

http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/nbg_416n.shtml?t=p

bu önerdiğin iyi fakat r2 sürümü esaretten başka bir şey değil zyxel merkezdekiler bile reperater modülünü çalıştıramadı.

http://www.hepsiburada.com/liste ... 1415&categoryId=410 

sinyalin zayıfladığı noktada konuşlandırırsan çok iyi sonuç veriyor ayrıca modem olarak td-w8970 modelini kullanıyorum hem çok memnunum hem de sinyal kalitesi mükemmel çok kaliteli bir kablosuz alıcı 2 oda öteden bile sinyali full olarak alabiliyorsun dandik alıcılar ile orta kalitede seyrediyor sinyal şiddeti. yakınlarında baz istasyonu yoksa sorunsuz çalışırlar ama baz istasyonu varsa 985 liralık airtiesin ürettiği özel dış ortam Access pointlerden bile kullansan hikaye 5 mt' den öteye gitmiyor sinyal. oteller var işini yaptığım 2 tanesinin üstünde de 15 adet baz istasyonu var ve 3. kattan sonraki katlarda 2 şer tane Access point var sinyal sorunu had safhada. bu güne kadar cisco geldi ayar tutmadı airties geldi oda olmadı zyxel  geldi hiç ayar tutmadı yetkili servis geldi o bile tutturamadı bir tek airtesin mühendisleri alan tespit yaptıklarında olayın baz istasyonlarından kaynaklandığını ve baz istasyonlarının kalkmaması durumunda bu sorunun devam edeceğini belirttiler. şuanda yeni bir taktik atak yaptığı için tp-link firması 5ghz bandını kullanan hiçbir cihaz olmadığı için 5ghz olarak sadece yayın yaptırıldığında baz istasyonlarına takılmıyor fakat bu durumda 5 ghz bandını kullanan cihaz yok piyasada sadece 2 tane farklı model var onlarsa usb alıcı olduğundan pek verimli değil.

tüm baz istasyonları,telsiz ve microdalga fırınlar 2.4 ghz bandını kullandığı için2.4 ghz bandında yapılan yayın kalitesi düşük ve çok fazla parazit oluyor.

2.4 ghz destekleyen cihazlar 5 ghz bandında faaliyet gösteren cihazları ağ listesinde göremez.