ACCESS POİNTLE KABLOSUZ ROUTER

HPQ-User
11-06-2008, 13:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

DIRECTX sormuş:
ACCESS POİNTLE KABLOSUZ ROUTER ARASINDAKİ FARKI SORACAKTIM.NASIL BAĞLANIR.ÇALIŞMA SİSTEMLERİ NEDİR NASIL YAPILIR.KABLOSUZ AĞLARDA NASIL ÇALIŞTIRILIR.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD 4600 1 GB RAM 80 GB HDD.

ZYXEL KABLOSUZ MEDEM.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

tolu_en
11-06-2008, 13:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj

Access Point Kablosuz Ağın Alanını Genişletmek İçin Sinyal Güçlendirici Olarak Kullanılır Normal Modem Değildir...Modem Öelliği Yoktur....

sah1n
11-06-2008, 14:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Kablosuz switch gibi düşün.Dahada özellikleri var tabi ama kabataslak tarif ettim.

gkhankz
11-06-2008, 18:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

detaylı bilgi için bakınız:

az ve öz anlatılmış

Fatih_ARMAĞAN
11-06-2008, 18:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Accespoint in tekrarlayıcı modunu seçtiğiniz taktirde  kablosuz adsl inizin  halihazırdaki sinyali biraz daha yükselterek belli bir mesafe daha ileri taşır..

acces point in diğer bir özelliği ise erişim noktası özelliğidir... eirişim noktası modunda ayarladığınız zaman  cihazı herhangi bir hub a  bağladığınızda kablosuzdan acces point e bağlanan pcler hub a bağlı olan aktif network dahil olurlar.. eğer herhangi bir modemde bu hub a  bağlı ise adsl modem üzerinden acces point e bağlanan cihazlar internete çıkış yapabilirler.. bu yüzden acces pointlerin router özelliğide genelde hepsinden mevcuttur.. acces point kablosuz özelliği olmayan bir modemin portunada bağlayıp aktif adsl inize kablosuz olarakta bağlanabilirsiniz... tabiki bu özelliklerde sorunsuz yararlanmanız için acces point inizin DHCP ayarlarının kapalı olması gerekir.. aksi taktirde acces point inizi bağladıgınız hub a dahil olan ağa erişim yapamayabilirsiniz...
acces pointler piyasada genellikle satın aldıgınızda otomatik olarak erişim noktası ayarında standart olarak gelmektedir... ve genelde dhcp kapalıdır...

ek olarak söylemek istediğim bir özellik daha birden fazla acces point kullanımında  mesela 5 katlı binada 1. katta bulunan adsl i bir hub bağlayarak
ve bu hub dan her kata bir kablo çekip her kabloya birer acces point takıp.. kablosus adsl de dahil olmak üzere tüm acces point lerin SSID(kablosuz sinyan adı) sini tek bir isim verebilirsiniz.. her kata bağladıgınız acces pointlere ayrı ayrı isim vermeniz gerekmez. bu işlem genellikle AIRTİES acces pointlerde kullanılır.. yani tüm binada nerde olursanız olun 5 tane farklı sinyal adı görmeniz gerekmez .. cihazınız en yakın ve en güclü sinyal hangisi ise ondan bağlantı kurar. bu teknolojiyi airties MESH teeknolojisi deniyor.. bu teknolojinin diğer markalarda hangi mantıkta çalıştığı hakkında bi fikrim yok.

kafanıza takılan bir konu varsa yazarsanız yardımcı olurum...

asoline
28-12-2008, 01:35   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

kardeş bende airties6271 kablosuz modem ve ap-400 acces point var.kablosuz ağı kurduk fakat internete bağlanmıyor.oysa modemi ethernet kablosuyla bağladığımda internet açılıyor.6271 den gelen internet şifreli ise ben ap-400 bağlanınca şifre istemez mi? şifre soran bi kısım gelmedi.Sorun nedir sizce.Teşekkürler

sah1n
29-12-2008, 15:01   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Access point den tekrarlayıcı modunumu kullanıyorsunuz yoksa modemden acces point e kablo takıpdamı bağlanmaya çalışıyorsunuz.
Eğer tekrarlayıcı modunu kullanıyorsanız modem ve acces point i birbirine tanıtman lazım o nasıl olacak dersen modemin mac adresini acces point e access point in mac adresinide modem e girmen lazımki tekrarlayıcı modunu kullanabilesin.
Yok ben acces point e direk modemden kablo takıp dağıtıyorum diyosan buna hiç ayar bile yapmana gerek yok kabloyu taktın mı bağlanır.
acces point in içine girmek içinde makinana elle ip vermen gerek.Atıyorum acces point in ip adresi 192.168.0.254 se sen makinana 192.168.0.5 verebilirsin.

asoline
04-01-2009, 18:05   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

kardeş saolasın sorunun büyük kısmını hallettim.aslında yaptığımız herşey doğruymuş.mac adreslerini tanılama dhpc ayarlarını açıp otomatik ip atama.ama yinede bağlanamamıştık.başka arkadaşlar varsa bununla uğraşan belki yardımı olur diye yazıyorum.airties mesh teknoliji ile network kurulurken sadece ssd1 de ve wep şifrelem türü ile ağ kurulabilir diyor.bizde böyle yaptık ama her ne hikmetse yinede olmadı.Bende şifleme işlemini iptal edip mac filtrelemeyi açtım.böylece benim belirlediğim mac adreslerinden başkası kullanamaz hale geldi.değerli bilgilenize ve yardımlarınıza teşekkür ederim.

Sopar
16-06-2012, 22:53   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

s.a usta ben bı airties rt 6372 cıhaz var modem bıde lınksys wag200g annex-a modem var ben bunlardan bırını acses poınt olarak kullanıcam airtiesın var acses poınt ozellıgı var ama bı turlu yapmadım  baglanamadım nasıl acses poıntı kullanıcam nasıl kaydetıcem modemle baglantı kurucam bılmıyorum yardımcı olursan sevınırım sımdıden tesekkur ederım :)

Kapalı Hesap (203561)
16-06-2012, 23:00   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Arkadaşlar yılların konusu üzerinden gitmektense yeni bir konu açın.