accessle ilgili sorun(yardım)

ayyildiz5050
21-04-2010, 17:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Mrb arkadaslar.Su anda accessle ilgili bi proje ödevi aldım.Ancak BAzı şeyler kafamda olusmadı.
sorun1:sorgularda avg ile ortalama almak stiyorum.mesela sorgu personellerin aldıgı maasın ortalaması olacak.
Ancak ben orda cıkmasını ıstedıgım alanı nereye ve nasıl yazacagım.Sorgu:SELECT AVG(Maasi) AS Maasların ortalamasi FROM personel; burada "SELECT AdiSoyadi" yaptıgımda hata verıor.Ama ben burda personelın adını soyadını ve as'le yazdıgım alanın cıkmasını istıyorum.

Sorun2:bırde mesela fıyatlar tablosundakı alanlar arasında bı ıslem yaptırmak istıorum.Mesela Fiyat tablosunda aracın satıldıgı fıyat alanından alındgı fıyat alanını cıkarttırıp elde edılen kar'ı öğrenmek istıyorum.bu sorgu ile yapılabılırmı yada baska ne ile yapılabılırhatta ben bunu sadece cıkarma toplama için değilde bölme şeklindede yaptırabilirmiyim.yoksa accessde bu yapılamaz baska bı program mı kullanılmalı.

arkadaslar bılıyorum uzun oldu ama herseyı acık acık yazmak istedım.Yardım ederseniz gerçekten benım için buyuk bı ıyılık yaparsınız . teşekkürler.

Son Düzenleme: ayyildiz5050 ~ 21 Nisan 2010 20:15