Arkadaşlar biz arkadaşın pc ye fan taktık çok ısınıyo diye ama fana ayrıca slot yoktu ilk önce harddisk üzerindeki bantta taktık çalışmadı disk boot failure diyo ve devam etmiyo . daha sonra dvd yazıcıların olduğu banda taktık yine çalışmadı . ne yapmalıyız yardım lütfen ...
acele yardım lütfen!!!
Hdd nin güç kablosuyla dwd rw nin elektiriğini aynı kablo üzerinden çek sonra ayrı yetten Fan a bağla bi tane güç kablosu..
öyle denedim ama fanı çıkarttım takılı değil ondan sonra bile bu hatayı veriyo tabi hata ise . yani şu anda fan takılı değil pc eski halinde ama hala disk boot failure yazıyo ve açılmıyo. biraz araştırdım bi kaç yerde xp cd sini takınca açılır diyolar ama ben her zaman xp cd sini mi takıcam ve bu bilgi doğrumu sizce ?
Hdd görmüo yani Hdd nin kablolarını kontrol et.Biosdanda görüp görmediğine bak..
bios ayarlarından pek anlamam nerden hangi başlık altından bakılacağını söyleyebilirsen çok ii olur şimdiden teşekkürler .
Hdd nin kablolarını kontrol et weri kablosunu we güç kablosunuda başka bir güç kablosuyla deiştir.Bunları yaptıkdan sonra bios a gir Boot Features a gir orda hdd görüp görmediğine bak.
arkadaş şimdi yanımda az önce dediğim şeyi yapmış cd den başlatmayı denemiş ama bi yere kadar gitmiş harddisk görülmüyomuş bu durmda ne yapmalıyız ?
Hdd nin kablolarını kontrol et weri kablosunu we güç kablosunuda başka bir güç kablosuyla deiştirmişmi?_
bu işlem yapılırken yanında bende vardım sadece harddiskin kablosuna bu fanı taktık ve çıkarttık başka bişiy olmadı . sonra bu hatayı verdi ben şimdi arkadaşın evine gidiyorum bakayım bios ta hdd yi görebilecekmiyiz . herşey için çok teşekkürler . olmazsa tekrar dönerim size
hdd nin kablolarını kontrol et sök bidaha tak veya jumper ayarına bak eğer bunlarda düzelmezse HDD uçmuş olabilir
Arkadaşlar başımız sağolsun bi fan takıcaz diye hdd yi yakmışız inşallah garanti kapsamına girer çünkü bugün bi tanıdık bilgisayarcı garantiye yolladı . ben bu işi nasıl becerdik hala anlamadım ama sonuçta hepimiz insanız ve aletleride insanlar yaptı olabilir diye düşünüyorum