Benim sorunum dvd reader le ilgili sistemim P4 2 ve dvd çalışırken bilgisayarımda başka birşey çalıştıramıyorum bu sizce normalmi?
mesela winap kesik kesik çalışıyor birde sistemi yeni kurmama rağmen geç açılıyor ve dvd takılıyken klasörler bile açılmak için bayağı uğraşıyor benim gibi acemiye cevap yazarmısınız?
Acemiye Yardım Ederrmisiniz
DVD yazmak veya okumak bilgisayarı azda olsa yoracaktır. Eğerki sistemin düşükse bundan daha fazla etkilenecektir.
Virüsleride düşünmek lazım tabi...
OOOOMMMMEEEERRRRDVD yazmak veya okumak bilgisayarı azda olsa yoracaktır. Eğerki sistemin düşükse bundan daha fazla etkilenecektir.arkadaşa katılıyorumVirüsleride düşünmek lazım tabi...
Arkadaşlar kısa bir konuşma yaptık. NOD32 ve Spyware Doctor yüklüymüş. Sanırım ikisi yüklü olduğu için pc kasıyor. Kastığı içinde başka işlem yapmasını engelliyor.
Sisteminizde ya ram yetersizdir yada sürücülerde proplem vardır ( IRQ çakışması). 1 Gb yada fazlası ram varsa sürücüleri kaldırıp anakart sürüclerinden başlayarak tekrar kurun.
1.5gb ram var birde öyle deneyeyim her şey için sağolun
dvd seyrederkenmi, dvd yazarkenmi, sorun oluyor ramde falan sorun yoktur 1, bucuk var diyorsun ama genede ramlerin birinde sorun varsa böyle kasilma yapabilir.
mancukyadvd seyrederkenmi, dvd yazarkenmi, sorun oluyor ramde falan sorun yoktur 1, bucuk var diyorsun ama genede ramlerin birinde sorun varsa böyle kasilma yapabilir.Aslında 1,5 ram bile sağlıklı değil. Küsürlü olmaması daha iyi (1 gb,2gb...)
küsürlü olmaması nasıl iyi, açıklamasını yaparmısın. sistemdeki antivirüs programı veri akatarımı sırasında dosyaları denetlediğinden biraz kasma olur bunun haricinde donanımların yetersiliğine bağlı olarak ide optik sürücülerde bu tür sorunlar gayet normal...
ARKADAŞLAR; NOD32 ve Spyware Doctor YÜKLÜ OLMASI ZATEN YETERİNCE SİSTEMİN ZORLANMASI DEMEKTİR! ÖZELLİKLE SPYWARE DOCTOR SİSTEM KAYNAĞINI FAZLA KULLANIR! İYİ GÜNLER HERKESE.
XPLANET-RUSSIA
OOOOMMMMEEEERRRRAslında 1,5 ram bile sağlıklı değil. Küsürlü olmaması daha iyi (1 gb,2gb...)Küsüratin zarari olmaz kesinlikle sadece mhz farki olmamasi gerekir Ramlerde eger mhz fraki varsa ufak olan Ramin mhz ile calisir bu kesinlikle sorun yaratmaz.
DVDRw'da eski ise okuması ve yazması zorlaşabilir bunu da hesaba katın. Cihaz miyadını dolduruyor olabilir.
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.00GHz
Gigabyte GA-8SIMLH Anakart
1535 MB rAM
SAMSUNG SP1654N 160 gb HARDDİSK
SAMSUNG SHS202J 20X PATA SUPER MULTİ DVDRW
NVIDIA GeForce FX 5500
Sitem özelliklerim bunlar