acer 1201ha netbook flash oyun problemi

mehmatt12
21-02-2011, 00:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

netbook alırken büyük beklentilerim yoktu arkadaşlar herşeyden önce bunu belirtmek isterim. fifa 98 bile açıp oynamamayı göze almıştım. şehir dışına taşınmam gerekliydi, yüksek bir bütçem yoktu bu yüzden mecburen hafif büyük ekranlı bi netbook tercih ettim. ama kimseye tavsiye etmiyorum.

şimdi soruma gelelim ben bilenler bilir bir haxball (online flash oyunu) müdavimiyim. oynadığım zaman gerçekten mutlu hissediyorum kendimi. internet bağlantım 7.2 mbit ve onunla ilgili bir sorunum yok. arkadaşımın laptopunu (oda 6 senelik celeron bu arada onda sorun yok) getirip onunla oynadım ve emin oldum. benim netbook denen hesap makinesinde sorun var. gma500 ekran kartı var içinde özelliklerini bilmiyoru, yanılmıyorsam 1.3 ghz işlemcisi var. ama benim pentium 2 ile çalıştıracağım flash oyununda takılıyor üstelik win7 nin en iyi performans ayarlarında (görüntüden ödün vererek) çözünürlük 16bit renk 800x600ken hatta ie ya da gc ekranın yarı boyutunda tam ekran bile değil (yani oyunu çeyreğini görebilcek darlıktayken, hatta biostan (onuda update ettim) asusun bana bahşettiği işlemci overclock opsiyonu %30 fazlayken bile. hep takılıyor. hepsini birlikte yapıyorum olmuyor. tek tek yapıyorum yine olmuyor. alt tarafı bir flash oyunu, hesap makinesinin işlemcisini overclock yapsam sanırım takılmadan oynarım ama bu lanet şey çalıştırmıyor. yapabileceğim bir şey varmı yoksa kıracağım bunu?

bir kaç detay ie explorerda güncel flash var.
ayrıca gc var oda güncel.
oynarken kisi kapatıyorum
işlemci kullanımı neredeyse devamlı %100 görünüyor 1-2 saniye %70 olup yeniden %100e çıkıyor ama gerçekten kullandığım hiç bir program yok. ne taskta ne başka bir yerde

melan2508
21-02-2011, 00:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
125 mesaj

ben p4 1.6 işlemci 64mb ekran kartıyla oynuyorum haxball
işlemcin %100 ise arkaplanda çalışan programları kontrol etmelisin
görev yöneticisinden kontrol et hangi program daha fazla işlemci kullanıyor
onu kapatıp tekrar dene

mehmatt12
21-02-2011, 01:28   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

görev yöneticisinde tüm kullanıcıların işlemlerini göster dediğimde karşıma çıkan "system boşta işlemi" 60-85 arasında cpu kullanıyor ama systemden kaynaklı olduğu için kapatamıyorum geri kalanlar 00  explorer 20 civarı birde mobile connect var 3g internet programı oda 30-40 arası

mehmatt12
21-02-2011, 15:31   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

bu arada pardon acer yazmışım gece sinirle asus markası netbookun

dayanamadım ve formatladım makineyi hiç bir program kurmadım özellikle denemedim, hafif bir artış oldu ama beklenilen düzeyde değil yine takılıyor. cpu kullanımı 40 ile 100 arası durmadan değişiyor. bazen mouseu sürekli oynattığımda 80den aşağı düşmüyor. ne yapılabilir bir bilen varmı? bios seçeneklerinden gerekli olduğunda %30a kadar overclock izni verdim işletim sistemine ama nafile. sorun nerde çözemedim. işlemciyi durmadan birşeyler kullanıyor. cdrom falan olsa üşenmeyip xp kuracağım ama cdromsuz nasıl yapılcağı hakkında fikrim yok. sürekli birşey cpu mu kullanıyor. virüs varmı deyip tarattım o da yok anlam veremedim....