Öncelikle merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 sene önce acer aspire 5542g model bir laptop aldım.Kısa bir süre önce hem xp hemde 7 işletim sistemi kurdum.Fakat 7'de henhangi bir ısınma problemi olmazken xp'de makine oyun oynanmadığı halde 81 derecelerde geziyor.Oyun açtığım zaman ise ısınmadan dolayı makine kapanıyor.Çok araştırdım internet üzerinden bir cevap bulamadım.Bios güncellemeyle ilgili bi kaç birşey vardı bunuda riskli bulup danışmadan denemek istemedim.Siz ne önerirsiniz?Sizce sorun nerede?
Acer 5542g Xp'de Isınma Problemi
eğer senin model amd li olan ise aşağı yukarı benm 6530 g ile aynı özellikler var sadece benim işlemci 100mhz daha düşük zamanında bende xp kurmuştum ancak sistemi hiç olmadığı kadar çok kasıyor xp de driverlar uyumsuz çalışıyor vista bile bu sistemde daha hızlı çalışıyordu gerçekten xp de artık çok eskiyen bi sistem tavsiyem windows 7 de kalmandır ayrıca fan tozlanmış olabilir kompresör ile fan ı temizleyebilirsin daha rahat çalışacaktır sistem
İlgin için teşekkürler.Fakat bazı programları kullanabilmem için xp'yi kullanmam şart.Xp sisteminde herhangi bir kasma yok aksine sistemde makine canavar gibi fakat ısınıyor.Fanların devreye girip girmemesinde mi bir problem var anlayamadım.
fan çıkışı solda yada arkasındadır xp yi açtıktan sonra bi kontrol et çok sıcak mı üfürüyor yoksa hiç mi üfürmüyor :) eğer çok sıcaksa ya virüs fln vardır işlemciyi full kullanır yada başka bi sorun vardır
fan çıkışı solda yada arkasındadır xp yi açtıktan sonra bi kontrol et çok sıcak mı üfürüyor yoksa hiç mi üfürmüyor :) eğer çok sıcaksa ya virüs fln vardır işlemciyi full kullanır yada başka bi sorun vardıevet xp de bir problem olabilir,temiz olduğuna emin olduğun bir xp kur,driver zırt bırt dicem ama daha iyi çalışıyormuş xp de ilginç :/