Acer Aspire 5570 İnternete Bağlanma Sorunu

aceraspire
01-07-2007, 22:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar
Bir konuda çok yardımınıza ihtiyacım var.
Acer Aspire 5570 model bir dizüstü aldım fakat internete bağlanamıyorum.
Kubuntu Liux kurdum. Kablolu olarak rahat rahat çalıştı, kablosuz çalışmadı. XP Professional'da ise ne kablolu haliyle ne de kablosuz haliyle internet bağlantısını sağlayamadım.
Lütfe yardımcı olun.

Aras Yurtman
07-07-2007, 16:38   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Kubuntu Linux'tan internete bağlanabildiğine göre modeminiz internete erişebiliyor demektir. Bu sorunun birçok nedeni olabilir. Öncelikle kullandığınız güvenlik duvarını kısa bir süre için kapatıp yeniden deneyin. Eğer bu sefer internete girebiliyorsanız güvenlik duvarını ayarlamalısınız. Yine giremiyorsanız güvenlik duvarınızda sorun olmayabilir.

Ayrıca kablosuz ağ bağlantısı tam olarak kurulabiliyor mu? Windows XP'de "Sınırlı Bağlantı" diyorsa ya da modemin ayarlarına (192.168.1.1) hiçbir şekilde giremiyorsanız büyük bir ihtimalle IP adreslerinde sorun vardır. Kablosuz Ağ Bağlantısı Özellikleri'nde İnternet Protokolü (TCP/IP)'ye tıklayıp Özellikler'i seçin. Açılan pencerede Aşağıdaki IP adresini kullan'ı seçip IP adresini elle girmeyi deneyin (örneğin 192.168.1.2, 192.168.1.3, 192.168.1.4, ...). Daha sonra kablosuz ağa bağlanmayı deneyin.
Eğer modem ayarlarına (192.168.1.1) girebiliyorsanız bilgisayarınız ile modem arasındaki iletişimde (ağ) bir sorun yoktur. Bu durumda modem ayarlarında da sorun olabilir.

aceraspire
09-07-2007, 21:17   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

biraz ilerleme kaydettim sayılır. kablosuz ağları falan algılıyor XP'de :( ama kablolu ağı algılamıyor. normalde kablo bağlandığında kablonun olduğu yerde bir ışık yanar ya hani. Kubuntu yüklüyken o ışık yanıyor fakat XP'de iken yanmıyor. aklıma belki bir yazılımı yüklememişimdir diye bir şey geldi. kablosuz ağı algıladığına göre kabloluyu da algılaması lazım değil mi? çıkamadım işin içinden. Bu arada dizüstümde şu an herhangibir güvenlik yazılımı yok. sadece XP'nin kendi güvenlik duvarı açık. yani mesele farklı.

Aras Yurtman
11-07-2007, 10:35   |  #4  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj
aceraspire
biraz ilerleme kaydettim sayılır. kablosuz ağları falan algılıyor XP'de ...
Kablosuz ağları algılıyorsa, bir web tarayıcıdan modemin ayarlarına (büyük bir ihtimalle 192.168.1.1 adresine) girmeyi dene.

Eğer o adrese giremiyorsan ya bağlantı tam olarak kurulamamıştır ya da kullandığın web tarayıcının ayarlarında bir sorun vardır. Örneğin Internet Explorer kullanıyorsan İnternet Seçenekleri'ne gir, Bağlantılar sekmesindeki Yerel Ağ Ayarları'na tıkla, açılan pencerede Ayarları otomatik olarak algıla seçeneğinin seçili olduğundan emin ol. Eğer kablosuz ağa tam olarak bağlanamıyorsa, önceden de söylediğim gibi:

Windows XP'de "Sınırlı Bağlantı" diyorsa ya da modemin ayarlarına (192.168.1.1) hiçbir şekilde giremiyorsanız büyük bir ihtimalle IP adreslerinde sorun vardır. Kablosuz Ağ Bağlantısı Özellikleri'nde İnternet Protokolü (TCP/IP)'ye tıklayıp Özellikler'i seçin. Açılan pencerede Aşağıdaki IP adresini kullan'ı seçip IP adresini elle girmeyi deneyin (örneğin 192.168.1.2, 192.168.1.3, 192.168.1.4, ...). Daha sonra kablosuz ağa bağlanmayı deneyin.