acer aspire 5745G notebook webcam sorunu

HPQ-User
02-12-2011, 16:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

must sormuş:
merhaba, notebookumu alalı bir ay henüz doldu. aldığımın ikinci günü webcam sorunu ile karşılaştım. herhangi bir kamera uygulaması ile kamerayı açmak istediğimde "camera not found" tarzında bir uyarı ile karşılaşıyordum.
aldığım firmayı aradım fabrika ayarlarına geri döndüğümde çalışıp çalışmadığına bakmamı istediler. söyleneni yaptım fakat düzelmedi. firmayı tekrar arayıp sonucu bildirdiğimde donanımsal olabileceğini, ilk otuz gün içerisinde olduğundan kendilerine göndermemi ve kontrol sonrası ürünün yani notebookun komple değiştireleceğini ifade ettiler. derslerimde lazım olduğu için istemeye istemeyede olsa göndermek zorunda kaldım. gönderdim ve (15-16 gün sonra) dün cihazı geri aldım, donanımsal bi problem olmadığını bios güncellemesi ve (göndermeden önce benimde yaptığım) recovery ile düzeldiğini webcamlada bir iki resim çekip masaüstüne yapıştırılmış şekilde teslim ettiler sonuç olarak.
fakat aradan on onbeş saat geçtiki donanım takıldığında duyulan sesi duydum ve webcam yine gitti... sorunun donanımsal olduğunu bende düşünmüyorum artık yalnız usblerde bi çakışmanın olabileceğinden şüpheleniyorum zira harici optik usb mouse kullanıyorum bayada eski bi mouse acaba onunla mı çakışma durumu sözkonusu? öyle ise ne yapmalıyım? gerçi artık kamera hiçbişekilde windows tarafından görülmüyo, mouse takılı olsada olmasada...
şu anda aygıt yöneticisinde usb portlarında unknown device olarak görüntülenmekte olan denetleyiciyi kaldırdım, cihazı kapatıp açtım felan, fakat sanki kamera gerçekten takılı değilmiş gibi windows tarafından tanınmaya çalışıldığında sonuç olarak yeniden tanınmayan cihaz olarak görünüyo... sanırım internet üzerinden konuyla ilgili okumadığım türkçe kaynak kalmadı. acer'ı da tekrar aramak istemiyorum çünkü yaptıkları açıklamalar üzerine güvenim kalmadı.. recovery yaptık dediler bende yapmıştım. bios güncellemesi yaptık dediler ben hiçbi bağlantı kuramadım bios güncellemesi ile sorunum arasında. yani artık belkide donanımsal bi tamir felan yapıldığını ama cihazı değiştirmemek için, bana bios güncellemesi felan diyerek yalan yanlış bilgiler verildiğini düşünüyorum. o yüzden eski bir chip okuru olarak aklıma size danışmak geldi. kısa ve net bir yazı yazamadığım için üzgünüm ama aslında bundan bile çok daha uzun sürecekti çünkü dediğim gibi denemediğim yöntem kalmadı. driver kaldırıp yeniden yüklemeye çalışma ki yüklenmiyo zaten kamera görülmediğinden, biyerde okuyup usb'lerde olabilen elektriksel sapıtmalara yönelik benimde olabileceğini düşünüp hak vererek denediğim, usblerdeki tüm harici elemanları çıkart,güç bağlantısını kes, pili çıkart bi süre bekle sonra yeniden cihaza elemanları bağlayıp çalıştır yöntemide olmadı... uzatmak istemiyorum ama gerçekten denemediğim şey kalmadı sanırım... tekrar servise gönderip format ve yirmi gün beklemektense webcam öldü demeyi yeğler vaziyetteyim zaten. ancak az öncede belirttiğim gibi ilk ve son ümit olarak bide size danışmak istedim. olası yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, başarılarınızın devamını temenni ederim.
Saygılar.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
işlemci: intel core i7-7400m (1.73 ghz, 6mb l3 önbellek).
ekran kartı: nvidia geforce gt 420m 2gb, turbo cache ile 3807 mb'a kadar.
ram: 4 gb ddr3
hd: 500 gb
dvd-super multi dl drive
15.6"16:9 hd lcd
birde markasını filan bilmediğim 1.3MP dahili webcam

İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; tr) Presto/2.9.168 Version/11.52

masre
17-12-2011, 08:39   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

windows7 ultimate 64 bit at sitesinden de camera suyin yada chiony indir kur pc yi yeniden başlat öyle dene

Kapalı Hesap (154666)
17-12-2011, 12:46   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Konuyu şu şekilde halledebilirsin.
Servise gidip bizzat arızayı göstermeli ve tamirinin yanında yapılmasını iste.
Eğer bunu kabul etmezlerse başka bir teknik servise git ve aynı şekilde yap. Başka servis senin yanında sorunu çözerse gerekli belgeleri al ücretini öde ve senin bilgisayarın teknik servisine durumu bildir.
Servis ücretini ödemelerini talep edebilirsin.