1- İyi günler, başlıktaki laptop'a sahibim. Deneme amaçlı ve öğrenmek için arka kapağını açtım ve HDD ile RAM'leri çıkarıp taktım. Bu işlemden sonra bilgisayarım normal çalıştı ancak fanından rahatsız edici sesler gelmeye başladı. Çözüm olarak fanların temizlenmesi gerektiğini duydum. Ancak laptop'umu bilgisayarcıya vermeden kendim de temizleyebilir miyim?
2- Aynı laptop'ta ekran kartı sürücülerini yükleyince bilgisayarın açılışı ve hızı yavaşladı. Ekran kartım nVidia GeForce GT 630M. Sürücü olarak: Intel HD Graphics sürücüsünü, nVidia'nın sürücüsünü ve GeForce Experience yazılımını yükledim. Fazladan yüklediğim sürücüler var mı, ve bu kasmanın sebebi nedir? Gereksiz oyun ve programlarımı sildim, başlangıcı ayarlamak için "msconfig"te de ayarlamalar yaptım.
3- Notebook'umda ilk başta Win7 Home Premium (64-bit) yüklüydü. Ama ben formatlayıp Win7 Ultimate kurdum (64-bit). Biraz daha uzman çalışmalar yaptığım için Home Premium'un özelliklerinin yetersiz olacağını düşündüm. Ancak karşılaştırınca Home Premium'a geçebileceğimi farkettim. İşletim sistemini daha hafifiyle değiştirmek performans avantajı sağlar mı?
Konuları bölmemek için beraber yazdım. Yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.