!!! ACİİİİİL YARDIIIIM !!!‏

HPQ-User
30-11-2009, 08:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

HNF sormuş:
Ben masaüstü Microsoft Windows XP Professional Versiyon 2002 Service Pack 2 kulanıcısıyım . Bilgisayarımla ilgili orta düzeyde çalışma problemleri yaşıyorum . Örneğin bilgisayarımda ki Windows Güvenlik Merkezinde bulunan Windows Güvenlik Duvarı ve bilgisayarı başlattığımda açılışta anormal başlaması vb. gibi... Ama bu sorunlara rağmen yinede bilgisayarım açılıyor , çalışıyor , donma problemleri olmuyor ve bilgisayarımda ki yüklü programlarla ilgili bir sorunla karşılaşmıyorum . Yine de bilgisayarımda bulunan bazı programlar nedeniyle format attırmayı düşünmüyorum ve yeniden yeni bir Harddisk alıp onunla bilgisayarımın çalışmasını sağlamak istiyorum . Buna bağlı olarak ;
                1- Eski Harddiskimi belli bir süre yada uzun bir süre kullanmayacağımı göz önünde bulundurursam bu süre zarfında bu Harddiskteki verilerde bir kayıpla veya bir sorunla karşılaşa bilirmiyim . Bu harddiskte Microsoft Windows XP Professional kurulu kalacağından sonradan çalıştıramama sorunlarıyla karşılaşa bilirmiyim .
                2- Yeni alacağım Harddiskin bilgisayarıma uyum sağlayıp sağlamadığını nasıl anlarım . Herhangi bir Harddisk alırsam olurmu . Eski Harddiskin kapasitesiyle eşit olmak zorundamı ve kapasitesi ile ilgili bir sorunla karşılaşırmıyım . Sizin bana yeni alacağım Harddisk için iyi , güzel  bir öneriniz varmı . Nasıl bir Harddisk almam gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz .
                3- Her iki Harddisktede aynı Windows XP İşletim Sistemi yüklü olacağından özellikle eski Harddiski sonradan çalıştırmaya çalıştırdığımda çalıştıramama sorunuyla karşılaşabilirmiyim . Sonradan yeni Harddiskse farklı İşletim Sistemi yüklesem bile eski Harddiski sonradan çalıştırmaya çalıştırdığımda çalıştıramama sorunuyla karşılaşabilirmiyim . Kısaca eski ve yeni Harddiski istediğim gibi bilgisayarda hiç bir sorunla karşılaşmadan takıp-çıkarıp çalıştırabilirmiyim ve BIOS ayarı gereklimi takıp-çıkarma işlemlerini gerçekleştirirken .
          Bu hususlarda bana bilgi verir , CEVAP GÖNDERİRSENİZ( zaferkandemir84@hotmail.com ) ve yardımcı olursanız sevinirim . İyi günler .....

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Microsoft Windows XP Professional Versiyon 2002 Service Pack 2
İntel Petium 4 2.0 Ghz işlemci
Samsung 40 GB Harddisk
Asus P4S533-MX anakart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618; InfoPath.2; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)