ACİL ADSL mi ADSL 2 mi?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
alte
01-08-2005, 19:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

GEEK promax Q51 model ADSL aldım. Özellikleri, tipi, cfosspeed yazılımı olması türkçe olması çok güzelde.ADSL2 YADA 2+'yı desteklemiyor niye aldın diyenler oldu. ADSL2 hele 2+ bu alt yapı ile türkiye'de şu an çok uzakta diyenler de var. 30 gün içinde iade hakkım var acaba değiştirmelimiyim? Hangi marka ile? USB bağlantısı olması şart mı?[:I]

cyclops
01-08-2005, 20:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

ta adsl 2 veya +  telekom türklerdeyken cok uzaktı hakkaten ama şimdi özelleşti ve telekomun kar edecegi asıl kaynak adsl olarak görünüyor ne olur bilinmez ondan dolayı.ama usb olmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum modemin.eternet kartına baglanan al veya external yerine internal bi modem al bu türkiyede cok bulunmuyo ama neyse.ama gercekte 1 seneden bence kesin daha uzak bi gelecek adsl 2+

darkstar
05-08-2005, 21:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

cyclopsa katiliyorum bence banko 2+ bekledigimizden erken gelecektir ama sen external bi modem al bu daha iyi. hem kullandigin sistem acisindan hemde ilerde paylasim icin isin daha kolay olur. modeminde hayirli olsun :)

Kapalı Hesap (8034)
06-08-2005, 13:51   |  #4  
Kapalı Hesap
237 mesaj

cyclops a aynen katılıyorum ethernetten modemi bağlamak daha iyi çünkü usb 2.0 aktarım hızı ethernete göre daha düşüktür etherneti tercih etmek akıllıca olur

fat_32
08-08-2005, 15:58   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

aldığın modem kaliteli bir modem ben kullanıyorum sorunsuz 7/24 açık bende. asdl 2/2+ a gelince bunun için   bu ülkede bizim bir 100 sene daha beklememiz lazım.zaten 256 kb adsl nin 49 milyon olduğu ülkemizde adsl 2+ kaç lira olur tahmin et.Bu arada geek tam bilmiyorum ama firmware güncelleme ile adsl 2 yi destekliyor.

faresdell
09-08-2005, 00:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
123 mesaj

firmware günceleme yaparsın  sorun olmaz.Gülümseme

Son Düzenleme: faresdell ~ 09 Ağustos 2005 00:58
mafaky
17-08-2005, 10:02   |  #7  
Yeni Üye
24 mesaj

Göz kırpma  Bakınız::

Bildiğim kadarı ile T.Telekomun son zamanlarda tahsis ettiği yeni portların (ve bundan sonra tahsis edeceklerinin) hepsi aslında ADSL2+ standardında portlar; sadecece şu an ADSL2+ özelliklerinde hizmet verilmiyor.

Ancak kısa bir zaman sonra ben bazı illerin, bazı santrallarında bu ADSL2+'nin en azından pilot olarak uygulamaya konulacağını zannediyorum. Herhalde önce "ADSL'den daha hızlı internet erişimi/download hızı" diye başlanır, sonra sırayla evlere video kanalı (film vs.; Kablo-TV benzeri)  verilmesi ve VoIP ("voice over internet protocole"; evlerde Internet üzerinden telefon görüşmesi...) gibi uygulamalar devreye girer.

Eğer evinizde bu tür uygulamalardan yararlanmak istiyorsanız (tabii her uygulamanın da kendine özel bir tarifesi olacaktır...), o zaman elinizdeki modemi ADSL2+ desteklyen bir modemle değiştirmeniz bugünden hazırlıklı olmanız ve bir kere para vermeniz açısından faydalı olacaktır. Şu an piyasamızda ADSL2+ destekli (veya firmware upgrade ile ADSL2+ destekli hale getirilecek) modemler vardır. Connexant chip-set'lilere firmware upgrade uygulanamıyor... Tavsiyem, Türkiye'nin bazı yetersiz altyapı koşullarına göre en iyi donanım ve yazılıma sahip olan, ayrıca 24/7 satış sonrası desteği de bulunan AirTies modellerindn birisini seçmenizdir.  (Bkz.  www.airties.com)

Recep Baltaş
17-08-2005, 17:33   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

wimax gelebilir....