Acil bir bilgisayar cokme sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
27-03-2006, 12:39   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
43,715 mesaj
erhan ozkal
Durum

Uzun suredir dosya paylasim programi kullandigim icin (yaklasik 5 aydir) isiklar kesilip ya da voltaj degisikligi olmagi surece bilgisayar kapanmiyordu.

Zamanla bilgisayar acilirken garip sesler cikmaya baslamasti sanirim hard disk sesi gibi..2 gun once, gece kendiliginden kapandi ve tekrar baslatmak icin actigimda sirasiyla..

1- Monitor bilgisayar ile acilmadi ama güc aliyordu (sari renkteki isigi yaniyordu). Farkettimki su "bipleme" sesi gelmiyordu ama ROM'larin isigi yanip sonmustu.

2-Fisleri cekip, bekleyip; yeniden baslatinca bilgisayari, monitor calisti, ilk tarama sayfasi gecti "bipledi" fakat daha ileri gitmedi, XP gorunmedi; oylece durdu su bir suru yazi cikan tablolu ekranda..

3-Tekrar yeniden baslatinca, durum 1 defalarca tekrarlandi.

Daha sonra kasayi acip baktim tum fanlar calisiyordu, isiklar yaniyordu..Baska monitor denedim onda da durum 1 tekrarlandi.

En son hard diski sokerken bir sey gordum; ama bir daha calistirmayi denemedim. Bir tane bos RAM slotu'nun tutma tirnaginin teki acik pozisyondaydi.

Bence;
ya hard disk
ya RAM
ya RAM slotu
ya Ekran karti
ya da Ekran kartinin kablo giris yeri

Umarim aciklayici olmustur, yardimci olursaniz sevinirim.

kolay gelsin, iyi gunler, iyi
CHIP YARDIM MERKEZİ:
Sorunuz çok açıklayıcı olmuş ama bu donanımlarının tümünü tek tek değiştirip denmeniz gerekiyor. Sorunun kaynağına ulaşmak için bir teknik servise başvurmanızı tavsiye ederim.