ACIL - Ilginize ASUS F3SV Sorunu

bilalkrt
25-08-2008, 18:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Arkadaslar Merhabalar,

8 Ay once ASUS F3SV dizustu bilgisayar aldim, bilgisayar bu sabaha kadar yaklasik 24 saat acik kaldi ve ardindan da bu sabah yaklasik 40 dakkalik bir gecikmeyle acildi ve bu sure her acilista bu civarda devam ediyor, 30 dakka once acmaya kalktigimda (sifre ekrani icin 40 dakka bekledim )bilgisayarin sifre yazma bolumunu sifremi kabul etmez oldu ( vista home editon kullaniyorum), asus security project managerin target a dogru install edindidinden emin olun gibisinden bir seyler soyledi, parmak izimi de once okuyacak gibi oluyor ancak  ne kadar denersem deniyim log in olmuyor...

Kapandigi sirada da bilgisayar kilitleniyor ve tustan kapamak durumunda kaliyorum. Bu konudaki bilgi paylasimlarinizi rica eder, iyi calismalar dilerim.

Tesekkurler

NOT: Ccleaner kullaniyorum tum gereksiz start up lar kapali kaspersky antivirus kurulu ve update durumunda ayrica safe mode da acilma ya da kapama sorunu yasamiyorum.

emre__
25-08-2008, 18:50   |  #2  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Arkadaşım güvenli kipde açıp sistem geri yüklemeyi bi dene. Belki yüklediğin bi programdan olabilir. Benim başıma böyle bişiy gelmişti oradan biliyorum (manyağın biri nfs most wanted oynarken usb fener takınca makina kafayı gedi kanı gibi çalışmaya başladı sistem geri yükledim düzeldi sen gene bi dene bakalım belki düzelir. Tamamen deneme yanılma metoduyla sistem kullanmayı öğrenen adamdan ne bekliyosun ki :D) en son çare yedeklerini aydı bi sike alıp dvd felan recovrey yapabilirisn kullanma klavuzunda anlatıyo aynı makinadan bende war da. yanlız sistem geri yükleme olayını xp de yapmıştım eski laptopta vistada denemedim...

TuncaBozkurt
25-08-2008, 18:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Eğer Safe Mode'da sorun çıkmıyorsa, açılışta başlayan bir işlem ile ilgili problem var. Gereksiz işlemler kapalı ise, Windows işlemlerinden birinde problem olabilir. Eğer recovery DVD'niz varsa(bazen kullanılmayan bölümde recovery dosyaları olabiliyor) bununla Vista'nızı onarın veya yeniden yükleyin.

bilalkrt
25-08-2008, 18:59   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Oncelikle samimi ilginize tessekkurler,

Emre arkadasim acikcasi vista da geri yuklemeyi nasil aktiflestirebilirim bilmiyorum makina su an onumde oylece duruyor bir cok virus taramasi yaptirdim ancak nafile..Yurt disinda oldugumdan yanima kullanim klavuzunu da almadim..Biraz bu olayi anlatirsan  sevinirim..

Tuncab arkadasim, system recovery diskim var son kismina geldigimde hard disk part secme kismi  var oncelikli hard disk mi yoksa tumu mu gibisinden secenekler sunuyor ( ing oldugundan tam turkcesini secemiyorum ) start up taki her calisan programi aktif kilip bir de oyle denemek istiyorum ne dersin..? ayrica format atmadan recovery kismina devam etsem repair yapabilirmiyim ?

Tesekkurler..

bilalkrt
25-08-2008, 19:25   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Ilginc bir sey oldu, dinlenmesi icin makinayi biraz biraktim ve tekrar actigimda ayni surede acilir oldu...

Ancak  bu seferde sifremi kabul etmiyor, parmak izimi tanimiyor.. Guvenli modda ise sifremi hemen taniyor..Normal modda sifremi girdigimde serverin duzgun olarak cevap vermedigini ve ASUS security project managerin dogru yuklendiginden emin olun dio, bende yeniden guvenli modda her start up i aktif kildim ancak  sorun devam ediyor elimdeki driver cd sini taktim ASUS security roject manageri yeniden yuklemek icin ama guvenli modda cd yi okumuyor..

Gorusum ASUS security managerin zarar gordugu ve bir sekilde reinstall olmasi gerektigi kanaatinde, buna katiliyorsaniz eger bu download linki konusunda yardimci olabilecek arkadaslar varsa sevinirim..

Tskler

bilalkrt
25-08-2008, 22:23   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Umarim birileri bunu okur, bilgisayarim normal acilir duruma dondu ancak, sifremle ya da parmak izimle baglanamiyorum... wizard secenegini tikladigim zaman kendi sifremle baglanabiliyorum bu sefer de secenekler cok kisitli kaliyor...yani bilgisayar bir nevi off mode da calsiyor.. ya ayni sifreyi guvenli modda kullaniyorum nedir sorun anlamadim kafayi yemek uzereyim yorumlarinizi rica ediyorum..........