Selam bir sorum var ben çözemedim yardımcı olursanız sevinirim :) Ben
bilgisayar öğretmeniyim. Benim sınıftaki bilgisayarlar eski. Ben müdür yardımcısının kasasını aldım getirdim sınıftaki monitöre bağladım.
Sonra projeksiyona taktım. Ordan tekrar monitöre taktım sonra
projeksiyona takmak istedim ama açılmadı. Monitöre taktım yine
açılmadı. Kendi monitöründe "HZ?" gibi bir yazı çıkıyor. Ekran kartı
onboard sanırım. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler.
Acil Monitör-Ekran Kartı Yardımı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yok mu bi babayiğit :) Kapkara ekranı aydınlatacak :)
biraz daha iyi acsan iyi olurdu....
siyah ekranlar falandami cikmiyo?? yoksa sadece windowstami sorun var?
eger hic goruntu gelmiyosa o zaman baglantilari tekrar kontrol edin ve eger on-boardsa biostan ilg goruntu secenegini on-boarda getirirseniz sorun cozulur..
Şöyle anlatayım. Tek monitör çıkışı var karta. Yani aynı anda hem monitör hem projeksiyon bağlayamıyorum. Ve her yaptığım şeyi yansıtmak istemediğim için sök tak oynuyorum Normal kullandığım bilgisayarda bugüne kadar hiç sorun olmadı. Dün XP kurulu yeni bir makina ile eski bir monitörde deneyince bunu sorun çıktı. Önce normal monitöre bağladım pcyi. Daha sonra sınıfta göstermek için projeksiyona bağladım. Sonra tekrar monitöre bağladım. Yine birşeyler yaptıktan sonra projeksiyon ile göstermek istedim. Monitörü söktüm arkadan projeksiyonu bağladım. Ama görüntü gelmedi. Sonra bakayım monitöre gelecek mi dedim. Tekrar taktım monitöre tık yok. Monitör bir açılıp bir kapanıyor ama hiç görüntü gelmiyor. Farklı 3 monitör ile denedim eski hiç açılmadı. Kendi asıl yeni monitörü ile denediğimde de HZ? yazan bir yazı çıktı karşıma. Benim tahminim Herz farklılığından dolayı olabilir ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum işte Hala da açılmadı. Anlayacağın kasayı taktığım monitörlerde siyah ekrandan başka birşey yok :) BIOS a veya herhangi bir yere görerek giremem :)