Merhaba,
Bilgisayarım vista starter yüklü fakat lisans anahtarını doğru girsemde geçerli bir lisans anahtarı değil diyor, bu nedeni araştırdıktan sonra 54 karekterli bir kod veriliyor diyor fakat wündows u etkinleştir dediğimde
-bilgisayar üreticinize danışın
-yeni lisans anahtarı girin
-ürün satın almak için tıklayın
diye 3 tane seçenek geliyor ve yeni lisans anahtarı girsemde diğerlerini uygulasamda sonuç alamadım, telefon ile etkinleştir seçeneğide gelmiyor. Dvd ve lisansın orjinal olmasına rağmen niye böyle bir şey oldu anlamadım 1 yıldırda kullanıyorum, 08002113939 u aradığımda bana etkinleştirme için ürün kimliğini ilk 6 rakamını girin diyor ve benin lisans anahtarım "XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX" toplam 25 karekter ve 5 er karakter olarak gruplara ayrılmış durumda ama bende bir etkinleştirme kodu istiyor bunu nasıl alabilirim... Etkinleştirme kodunu almak için farklı siteleri ve kişilerin yazısına baktım hep aynı ama benim etkinleştirme formunda 3 seçenek geliyor onlarıda yukarıda yazdım, ne yapmam gerekiyor...
ACİL ! Vista Etkinleştirme Hatası
Baştan Temiz Kurulum Yapın Baştan Doğru Ürün Anahtarını Girin Kurulumdan Sonra Telefonla Etkinleştir Seçin Orda Gördüğünüz Rakamları Sırasıyla Telefon Tuşlarıyla Yazın Sorun Çözülecektir Sonrasında Boot Yedekleme Yapın Bir Daha Bu Konuyla Uğraşmazsınız Anlayan Birilerine Yaptırırsanız İyi Olur Kolay Gelsin.
zaten bugün format attım düzgün şekilde kurdum elimdeki cd oem casper ın verdiği ürün cd si, kurulum yaptığında bana lisans anahtarını sormuyor direk kuruyor, ama sonra etkinleştirmek için tıkladığımda anlatığım o 3 seçenek geliyor kurulum esnasında vb yerlerde telefon ile etkinleştir seçeneğini yok.
Yukarıdaki Anlatım Size Olmaz Casper PC’de Bu Sorunu Yaşamanız İlginç PC'nizde Casper İçin Ayrılmış Disk Bölümünü Sildiniz mi Başka Bir Yazılım Denediniz mi Bunları Ayrıntılı Yazarsanız Arkadaşlarımız Size Daha Faydalı Bilgiler Verecektir Sizden Ricamız Sorunu Çözdüğünüz Durumları Buraya Eklemeniz Bu Durumu Yaşayan Diğer Kullanıcılarında Aynı Sorunu Yaşamasını İstemeyiz PC Servislerinin Çoğu Bu Ayrılmış Bölümü Silerek Vatandaşın Kendisine Her Formatta Gelmesi İçin Bunu Yapıyorlar Birde Kayıt Defteri Ayarları İle Oynama Yaptıkları Durumlar Var Neymiş PC Hızlanacak Diye Donanımda Sorunlara Neden Olmaktalar Kullanıcılara Önerim PC'yi Bırak Bitince Alırsın Tarzı Mevzulara Girmeyiniz Formattan Sonra Mutlaka Acronis veya Diğer Yedek Alma Programları İle Yedek Almasını Sağlayınız PC İşi İle Uğraşan Şahıs İyi Niyetli İse Talebinizi Yerine Getirecektir Kolay Gelsin.
Hiç bir şey silmedim eve geldiğimde lisans etkinleştirme süresi 1 gün yazıyordu. 14 ay oldu nerdeyse pc yi ve bu sorun çıktı. bende anlamadım microsft müşteri hizmetlerinin destek e-posta servisine 3 e-posta attım yanıt gelmedi, casper müşteri hizmetlerine e-posta attım bir şey yok, 14 aydır kullandığımda hiç bir sorun yok hiç bir şeyde yapmadım bölüm vb hiç bir işlem...
Casper PC’de Disk de Ayrılmış Bir Bölüm Olur Bu Formatlama Yaparken Silinmiş Elinizdeki DVD İçinde Lisans Gömülü Bazı Kullanıcılar Seriali Kurarken Girmek Zorunda Sizin Durumunuzda Buna Gerek Yok Etkinleşmesi Lazım Burada Anlattığınız Gibi Disk Bölümünü Silmediyseniz Elinizde Bulunan Casper DVD İle Fabrika Ayarlarına Dönebilirsiniz.
Yukardaki Çözüm Olmazsa Vista DVD Edinin Kasanızın Yanında Bulunan Serialle Kurun Aşağıda Resim Ekranında Görünen Siyah Olan Kısımda PC'niz İçin Yükleme Kimliğini Telefon Vasıtasıyla Tuşlayın Karşı Taraf Size Onay Kimliği Verecek Acele Etmeden Yazın Etkinleştirme Başarılı Olacaktır PC nize Boot Yedekleme İle Bir Daha Bu Sorunu Yaşamazsınız Kolay Gelsin.
Sizin Sorunu Yaşayan Bir Kullanıcı Okuyun
http://forum.donanimhaber.com/m_ ... y_//tm.htm#26616081
Size Çıkan Ekran Bu
microsoft müşteri hizmetlerini ara derim oradan yardımcı olurlar
Casper PC’de Disk de Ayrılmış Bir Bölüm Olur Bu Formatlama Yaparken Silinmiş Elinizdeki DVD İçinde Lisans Gömülü Bazı Kullanıcılar Seriali Kurarken Girmek Zorunda Sizin Durumunuzda Buna Gerek Yok Etkinleşmesi Lazım Burada Anlattığınız Gibi Disk Bölümünü Silmediyseniz Elinizde Bulunan Casper DVD İle Fabrika Ayarlarına Dönebilirsiniz.Yukardaki Çözüm Olmazsa Vista DVD Edinin Kasanızın Yanında Bulunan Serialle Kurun Aşağıda Resim Ekranında Görünen Siyah Olan Kısımda PC'niz İçin Yükleme Kimliğini Telefon Vasıtasıyla Tuşlayın Karşı Taraf Size Onay Kimliği Verecek Acele Etmeden Yazın Etkinleştirme Başarılı Olacaktır PC nize Boot Yedekleme İle Bir Daha Bu Sorunu Yaşamazsınız Kolay Gelsin.
Sizin Sorunu Yaşayan Bir Kullanıcı Okuyun
http://forum.donanimhaber.com/m_ ... y_//tm.htm#26616081
Size Çıkan Ekran Bu
İlk önce Allah sizden razı olsun.
Bu arkadaşın verdiği bilgiler sayesnde bugün telefonla Lisans kodumu etkinleştirdim.
Ben casper kullanmıyorum ama benimkide OEM ve aynı sorun.
Zaten Microsoft 2 seçenek veriyor:Telefonla nasıl etkinleştirilir:
Yükleme sırasında, Windows kopyanızla birlikte gelen ürün anahtarını girin. Otomatik etkinleştirme başarısız olursa, Windows'u telefonla etkinleştirme konusunda sizi yönlendiren ekranları izleyin. Windows kopyanızı etkinleştirmek için 30 gün süreniz olacaktır.
0 800 211 3939/90 212 33 66 999 bunlardan birini denyeceksiniz(ben ücretsiz olanıyla denedim).
Telefonu açtığımızda win 7 ise "1" vista ise "2" diye devam eden bir tuşlama sistemi var. Hangi ürünü kullanıyorsanız o tuşa basın. Burada anlatılan telefonla etkinleştirme yani ilk resimdeki 9 haneden oluşan herbirinde 6 tane rakam/karakter bulunan kodu, sizden hane olarak tek tek isteyecek ve sonra verdiğinizi size tekrarlayacak daha sonra verdiğiniz doğruysa onaylıyorsunuz ve size bir takım sorular da soruyor ou da geçtiniz mi size yeni bir ürün kodunu veriyor. Bu ürün kodunu ilk resimdeki son adım(3)e yazıyorsunuz ve ürün etkinleşiyor.