Arkadaşlar öncelikle merhabalar
Önümde şuan müşterinin bir masaüstü bilgisayarı var. Format attırmak için getirmiş.
Bios'dan cd rom'u boot ettikten sonra win7 cd ile bi güzel formatladım. Format bitiminde pc kendini normal bir şekilde sistem gerektiği gibi restartladı. Fakat pc o dakikadan sonra Anakart markasında takılıp kalıyor. Ayrıca biosada giremiyorum ve klavye mouse hiçbişey çalışmıyor. 2 saate yakındır herşeyi denedim. Denediklerim ;
1. Bios'u pili çıkartıp sıfırladım. Çözüm olmadı.
2. Jumper ile sıfırladım. Çözüm olmadı.
3. Cmos jumper'ı ile denedim gene çözüm olmadı.
4. Uzay bağlantı yapıp anakartı dışarda çalıştırdım olmadı.
5. Ekran kartı - HDD - CDROM - RAM'LER - Bütün USB bağlantıları tek tek sök tak denedim genede çözüm olmadı.
Servise göndermek için bilgisayarı geri topladım. Fakat HDD takılı değilken start verdiğimde Açılış logo ekranında takılı kalmadan direk açılışı normal tamamladı ve doğal olarak hdd yok hatas verdi.
Sorunun hdd'de olduğunu tahmin ediyorum bütün sata kablolarını ve sata power kablolarını değiştirdim genede düzelmedi hdd varken pc açılmıyor.
Asıl sorun pc bana geldiğinde çalışıyordu. Format esnasında sistemin gerektiği yerde kendini restartladıktan sonra bu hale geldi. Bunun sebebini arıyorum ben
Sistem özellikleri ;
Anakart : Asus P5LD2-X 1333 Socket : 775
İşlemci : Intel® Core™2 Duo/Pentium
HDD : WD 160 GB 7200 RPM
Ram : Kingston 2x 800Mhz 1GB