bnm pc deki bios ayarlarını arkadaşım format atmak için değiştirmişti format atmak için bunu kullanarak pcnin cdyi okumasını sagladı.ama bilgisayarı he actıgımda format atmak istemediğim halde gene format atması için bu yazı geliyor
=select a boot first device=(ön yükleme için bir açılış secin diyo )
->harddisk
-ch2m:vmdcwd320ajsool7
-bootable add in cards
-cdrom
-usb cd rom
-legacy lan
bunu format atmak için kullandı ama her bilgisayarımı actığımda bu ekrana cıkıyor bnde f4 e basarak çkom oturum öle açılıyor bu bios ayarlarından bu nasıl kapatılır..ben buldum buna benzer bir ayar biosdan advanced bios features bölümüne girdim aşgıda
first boot device =disabled
second boot device=cdrom
third boot device=removable
boot other device=enabled bunların ayarlarıyla oynamış herlde bunlar nasıl olmalı nolur kendi pcnizin biosuna bakarak bu ayarların dogrusunu yazın
acil yardım bios sorunu
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Yeni Üye
28 mesaj
first boot device ı enabled yapıp hardisk olarak ayarla
OP Yeni Üye
38 mesaj
nasıl
hem enabled yapıp hrddisk olarak ayarlıcm
OP Yeni Üye
38 mesaj
floppy diye bişey yok bnm vista homa basic
Yeni Üye
28 mesaj
kim format attıysa arkdaş first boot devie ı devre dışı bırakıp cd rom dan boot olmasını sağlamış. Sen first boot device ı hard disk olarak ayarlarsan düzelicektir.
OP Yeni Üye
38 mesaj
ayarladım f10 basark kaydettim olmadı
Yeni Üye
28 mesaj
O zmn kasayı açma şansınız varsa biosun üstündeki pili çıkarın. 5-6 sn bekleyin sonra yeniden takıp başlatın.
OP Yeni Üye
38 mesaj
açma şansımda yok ki grntisi bozuluyo sadece boot device mi harddik olcak kaydetince
resetmi attcm
floppy diye bişey yok bnm vista homa basicBilgisayar açılırken ilk ekranda "delete" tuşuna basarak bios a girin.Ardından advanced bios features bölümüne girin orada first boot device a gelin.Enter a basın karşınıza gelecek listede en üstte floppy seçeneğini görececeksiniz.Onu seçin.Bu ayarı yaptıktan sonra esc e basarak ana bios ekranına gelip buradan Save & exit Bios a gelin.Enter a basın.Ardından bios ve cmos ayarları kayıt edilsin mi diye soracaktır.Y basın.Bilgisayarınız yeniden başlayacaktır.Artık direk windows açılacaktır.
Son Düzenleme: WolfTurk ~ 02 Şubat 2010 14:11