Acil YARDIM! Kargo meselesi

Kapalı Hesap (186082)
17-01-2012, 22:56   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,770 mesaj

Arkadaşlar sahibinden.comda işlemci sattım.
17 Yaşındayım. Babamın ismiyle kayıtlı. Babamın haberi var sattığımdan banka numarası falan verdi yani para yatacak bizim bankaya.
Yarın işi var ben kargo yapıcam.

Alıcı öder seçeneği işaretli adam ben ödeyecem diyor. Tamamdır aldı. Şimdi ben bunu gönderirken
1- Benden ücret alırlarmı
2- Zarf gibi bişeyin icine koyuyorlarmı yoksa ben bi poşete falanmı koyaıym
3- Gönderirken bi sıkıntı olurmuu 17 yaşındayım
4- Babamın isminimi vermeliyim sahibinden.comda o kayıtlı yoksa kendimde gönderebilirmiyim ?

Boracalin
18-01-2012, 00:33   |  #2  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

1- Ü.A. - A.T. gönder... Ücret Alıcı - Adres Teslim demek olur... (Kargocu anında anlar hem , senden para alınmaz)
2- Sen güzel ve darbelere dayanıklı şekilde paketle. Kırılacak diye not düş , sigortaya gerek yok... Kargonu kamyonda atıp tutmasınlar yeter... paket boyutuna bağlı olarak onlar sana poşet verecek... Unutma önce poşetin üzerini doldur adres falan , ondan sonra paketle... ;)) Paketledikten sonra yazmak zor olur...
3- Yaşından ötürü sıkıntı olmaz...
4- Kendi adınla gönderebilirsin...
5- Kararı bana düşmez ama , reklamda olmasın ayrıca ; Yurtiçi Kargo ile gönder derim... 1-2 TL fazla olur ama adam gibi hizmet alır , hizmet verirsin... 

Karalamak gibi olmasın ama özellikle kırmızı renkli amblemleri olan kargo şirketlerine dikkat et ;) Hepsini topla hizmet kalitesinde , Yurtiçi Kargo etmezler... (Şahsi fikrimdir , karalamak niyeti taşımamakta olup , olumsuz deneyimler sonucu oluşmuş bir kanaattir...)

Son Düzenleme: Boracalin ~ 18 Ocak 2012 00:34
Kapalı Hesap (186082)
18-01-2012, 00:43   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,770 mesaj

Dostum cok teşekkür ederim Şey asıl soruyu soracaktım. 17 yaşımdayım İsmim Soyismim T.H.
Babamın M.H.   Sahibindende M.H. olarak kayıtlı şimdi ben doldururken babamın yernie doldursam olurmu adres ve isim soyisim yeterlimi? tc kimlik no falann gerekli değil dimi? Bi de kendi adıma göndermediğim icin sıkıntı olurmu?

Boracalin
18-01-2012, 02:35   |  #4  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Sahibinden.com da sıkıntı olmaz , kendi adınla gönderebilirsin... TCK soracak kargocular çünkü ; )
Ama , babanın adına da kargolayabilirsin , onun TCK sını isterler bu sefer... Ama iki türlü de alışverişinde sıkıntı olmaz... 
Örneğin bende gittigidiyor ve sahibinden de çok alışveriş yaptım... Farklı isimlerle kargolar geldiği çok oldu... 
Problem yok...

M.G.G
18-01-2012, 06:53   |  #5  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Aras kargo Izmir-Istanbul arası bir günde getiriyor ama diğerlerine göre çok daha pahalıdır.