ACİL YARDIM LÜTFEN....Yedekleme sonrası veri kaybı

laksel
13-12-2013, 19:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2013

Merhaba arkadaşlar. Sorunum donanımsal mıdır, veya yazılımla ilgilmidir (ayrıca öyleyse hangi kategoriye girer) bilemediğim için burada soruyorum, hatam varsa lütfen affedin.

Windows 7 Ultimate işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarımda hard diskim normalde 2 bölümdü (C ve D). Son zamanlarda meraktan bir bölüm daha (F) oluşturarak ubuntu yükledim, keşfetmeye çalışıyorum

Giveaway of the Day sitesinin sunduğu ücretsiz yedekleme programı EaseUS Todo Backup Home 6.1 kullanarak bilgisayarımı harici hard diskime yedeklemek istedim. Ancak işlem bittiğinde, HD'i bilgisayara bağladığımda harddiski Yerel Disk (G) olarak ve 87.5 GB boş, 123 GB toplam, ayrıca bir bölüm daha "Sistem ayrıldı (H)" olarak görünüyor. O da 99,9 MB

Bu mümkün değil çünkü Harici hard disk 1 terabaytlık. En az 500 GB boş yerim vardı. G'ye girdiğimde programın yaptığı yedekleri görüyorum. Ancak önceden yüklediğim bütün arşivim yok! Acaba o verilerim uçtu mu? Kurtarabilirmiyim? Önceden yedeklemek için bu tür programlar kullanmaz, kopyala yapıştır yapardım. Pişman oldum. Programı uninstall yapsam verilerimi kurtarabilir miyim, ya da arşivimi bu haliyle görme imkanım var mı?

Yardım ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum

EK: Bir anlamda Chiponline ile birlikte bu sorunu yaşamam karşısında, koca chiponline ailesinden hiçbir ilgi görememek beni şaşırttı. Bunca zamandır yararını gördüğüm bu sitenin sorunuma duyarsız kalmasını görmek üzücü. Elbet kimse zorunlu değil ama insancıl yaklaşım denen bir olguyla karşılaşmayı beklerdim.

500 GB veri kaybım söz konusu. İş, aile, arşiv.. Bir el uzatıp en azından fikir belirtebilecek yok mu?

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: laksel ~ 16 Aralık 2013 14:02