Merhaba arkadaşlar Asus f3 sv serisi laptopum var ve vistada wireless'ı tanımıyor wireless driverını asusun sitesinden indirdim yükledim çalışmadı düğmesine basıp açıyorum bluetooth görüyor fakat wireless'ı görmüyor makinemde 2 işletim sistemi yüklü xpde wirelessi çok rahat görüyor
2.bir sorunum ise yine vistada camera çalışmıyor camera driverınıda indirdim fakat çalışamadı ne olur yardım edin çıldırmak üzereyim ne yapsam olmadı değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim
acil yardım lütfenn :-(((
alla alla daha öncede bi arkadaşın başına gelmişti ama sorunu çözdülermi bilmiyorum ama f3sv240dr bende de var öyle bi sorun yaşamadım 2 seneden beri taş gibi kullanıyorum toplasan 3 kere recovrey yapmışımdır :D xp olsa şimdiye 10 tane yemişti format en az. virüs olabilir senin sorunun kamerada arada bi öle yapıyo kaldırıp yeniden yükle internet sitesiyle cd lerdeki aynı sürüm güncel bişiy yok cd den yükleyebilirsin sürücüleri...
Kablosuz bağdaştırıcınızın markası Realtek ise, malesef sitelerindeki son sürüm sadece güncelleme için çalışıyor. Dizüstünüzün yanında gelen bir kurtarma cd'si ya da kurtarma alanından (dosya kurtarma yazılımları ile içeriği görebilirsiniz) ilgili sürücüyü kopyalayıp, aygıt yöneticisinden tekrar kurabilirsiniz (biraz uzun bir işlem malesef). Alternatif olarak internette küçük bir arama yapıp, sürücü arşivi sitelerinden eski sürüm bir paketi alıp deneyebilirsiniz (hp ve acer'de 2 önceki sürücüleri yükleyip bu tarz bir sorunu çözebilmiştim).
Kamerayı ise, kurulum paketini bir klasöre çıkartıp, aygıt yöneticisinden elle kurmanız sorunu çözebilir. Ek olarak, mevcut sürücüsünü kaldırıp, Windows Update sitesinden de gerekli donanım sürücüsünü alabilirsiniz. Çoğu dizüstü kamerasının kurulmayan sürücüleri için Generic (herşeye uyabilen) sürücüleri, MS sitesinde mevcut.
Ek olarak, hiçbir yöntem işe yaramazsa, dizüstü kurtarma sürücüsünden tekrar sistem yüklemesi yapmak çözümü getirecektir. Kolay gelsin...