ACİL YARDIM MSI GeForce FX 5700 VTD-128

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
«NåTuRaL BØRN KiLLa»
08-11-2004, 13:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

arkadaşlar 3 gün önce MSI GeForce FX 5700 VTD-128 ekran kartımın ve ana kartımın BIOS güncellemelerini yaptım  + Nvidia sürücülerinide yükledim bunun üzerine daha önceden windows XP de oluşan birkaç hatayı gidermek için (SP-2 Türkçe yüklüydü kaldırdım) WINDOWS XP format atmadan tekrar üzerine yüklemiştim hiçbir sorun yoktu henüz fakat dosya ve ayar alma sihirbazını kullanarak eski dosya ve ayarlarımı aldım aynı pc den.

sistem tekrar başladıktan sonra Win XP boot işleminden sonra ekran hiçbirşey göstermiyor fakat WINDOWS arkaplanda çalışıyor ne yazıkki birşey yapamıyorum...

Ekran kartımın guide sayfalarında Twin BIOS özelliğini kullanmam için yani BIOS reset yapmam için VGA card ınızın üzerindeki jumper ayarını yapın diyor fakat öyle bir jumper yok windows açılana kadar normal fakat daha sonra karanlıklara mahkum oluyor Üzgün

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

Son Düzenleme: «NåTuRaL BØRN KiLLa» ~ 08 Kasım 2004 15:13
Banned
08-11-2004, 15:38   |  #2  
Banlandı
1,133 mesaj

dostum senin sorunun ne ekran kartından nede anakartından senin sorunun monitörünün refresh değerinden kaynaklanıyor.
Bunun için yapacağın iş aynen söyle. Windowsun açılırken "F8" tuşu ile makinenin yönetim ekranına geleceksin. Buradan ağ sistemi ile güvenli kip modülünü seçip bilgisayarını güvenli kipte çalıştıracaksın. Buradan ekranın boş bir yerinde sağ tuşa tıklayıp özellikler diyeceksin ve ekran kartının çarpanını 640*480 deyip uygula ve tamam'a basacaksın. Sonra makineni resetlediğinde görüntü gelmiş olarak göreceksin.

Bunun sebebi ekran kartının çözünürlük ayarları monitörünün kaldıracağından daha fazla olmasından kaynaklanıyor.

İyi çalışmalar.

Turan ÖZZEYBEK
MSS-MSDE-iFORCE

«NåTuRaL BØRN KiLLa»
08-11-2004, 15:59   |  #3  
OP Taze Üye
15 mesaj

dostum ilgine cok tesekkürler cevabından beni newbie user olarak varsaydığını düşündüm fakat 10 senedir bu işlerle ugrasıorum fakat böyle bişi hiç olmadı sistemi yeni topladım ama donanım yazılım hertürlü bilgim war Göz kırpma neyse monitorum LG 1510S 15" LCD bununla alakalı oldugunu zannetmiorum olsa bile hiçbir türlü görüntü alamıyorum ki ekran ayarlarını düzelteyim güvenli kiptede açsam VGA modunda da açsam hiçbirinde görüntü alamıyorum fakat win çalışıyor el yordamıyla adımları takip edeebilsem belki olacak ama neyse bunu boşwerde WIN XP yi açmadan BIOS sonrası XP yi tekrardan kurmak istiyorum ama 98 başlangıç disketiyle olmuyor yardımlarını sürdürürsen sewinirim ?!??

Son Düzenleme: «NåTuRaL BØRN KiLLa» ~ 08 Kasım 2004 16:03
Banned
08-11-2004, 17:40   |  #4  
Banlandı
1,133 mesaj

eğer üstteki mesajı sen yazıysan senin 10 yıllık bir mazin olduğuna inanmam. Windows Xp yi bios sonrası açılış disketi ile kurmaya çalışan sayılı insanlardansın yada. bilemiyorum. Öyle bir durum var isede sana önerim windows xp kurtarma konsolunu kullanım sistem ayar dosyalarını özellikle ekran kartı ile ilgili olanları tekrar manuel olarak yapılandırman olacaktır.

Turan ÖZZEYBEK
MSS-MSDE-iFORCE

«NåTuRaL BØRN KiLLa»
09-11-2004, 10:24   |  #5  
OP Taze Üye
15 mesaj

söylediğim gibi daha önce böyle bişi başıma gelmedi benzeri bişi olmuştu win98 de ama çözüm/sorun bu kadar ayrıntılı değildi daha basit bir bproblemdi nasıl halletiğimi hatırlayamadım ama bildiğin gibi XP NT tabanlı olduğu için gereken işlemler de farklı oluyor o yüzdeen bu problemmimi burada paylaştım XP Recovery Console için gereken işlemleri yazarsan sewinirim 1 kez daha belirtiyim 2000/XP zorlukları yaşadım daha önce ama bu farklı BIOS tan sonra yeni windows kurulumu yaparsam (eskisinin üzerine) düzeleceğine inanıyorum belki yinede çözüm önerilerini sana bırakıyorum çünkü yapamazsam kendimi dağlara vurmayı düşünüyorum :)