Arkadaşlar geçenlerde işlemci fanım yandı yenisini aldım ancak şu anda sitem çok yazaşladı sebebini bulamadım işlemci sıcaklığı 60 70 hata 70 üzerine çıkıyor bu normalmi intel P4 3.0 GHZ işlemci kullanıyorum bu konuda ne yapmak gerek yardımlarınız için şimdiden teşekürler işlemci macunu sürdüm ama bi faydası olmadı
Açıl Yardım Pc ÇOk İsınıyor
fanı takamamışsınızdır büyük ihtimalle, fanı sökün macunu incecik zar gibi sürün sakın kalın olmasın sonra fanın vidalarını iyice oturtun yerine.
evet macun kalındı biraz tamm onu inceltirim birde bu fanlar civatalı ancak bunları ne kadar sıkacağım peki sonuna dek zorluyacakmıyım
ne kadar sıkı olursa o kadar iyidir ama çok da zorlayıpta arıza çıkartmayasın.
tamm yorumlarınız için çok teşekkürler yarına deniyeceğim iyi akşamlar iyi çalışmalar
darkdragonişlemci sıcaklığı 60 70 hata 70 üzerine çıkıyor buhayır normal değil gerekli düzeltmeyi yaptıktan sonra sıcaklıkları tekrar kontrol etmeyi ihmal etme.
gerekli düzelmeleri yaptım ancak şu anda hiçbir işlem yapmadığım halde boşta iken 49-50 dereceler arasında normal sıcaklık seviyesi nedir peki bunun
boşta 50'yi geçmiyorsa yük altında da 70 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.
şu anda sadece 4 internet explorer açık ve 68 derece photoshop veya autocad 2007 yi açsam ne olacak bilmiyorum
bu fazla fanı düzgün taktığına eminmisin? yada macunu, bu kadar çıkmaması gerek
işlemci fanın yanmadan önceki sıcaklıklar normalmiydi eğer normalse yeni aldığın fanda bir sorun olabilir fanın anakart bağlantılarını kontrol et eğer gene olmuyorsa işlemcini garantisi varsa gönder garantiye bana fanda sorun varmış gibi geliyo
artık bende fandan şüpheleniyorum iyi bir soğutmak için sizin önere bilecek olduğunuz bir fan varmı arkadaşlar şimdiden sağolun iyi çalışmalar
arkadaşlar termal macundan dolayı olabılır demiş fanında problem oldugun sanmıorum helede yenıyse..Pc yi aç fanın kablosunu cıkart o açılsın masaüstündeyken sıcaklık gosteren programı aç sıcaklık orda 60 70 dereceyi gösterioken soğutucunun metal kısmına elle eğer soğuksa işlemciden soğutucuya ısı iletilmiyo demektır eğer sıcaksa ozaman fanın arızalıdır ;)
arkadaşın pc deki fanı takıtım o biraz iyibir fan 4 çekirdekli var onda onun için kullanıyorum benimkine takında 40 derecenin üzerine cıkmadı anladımki fandan yapıyor promlemi şimdi kendi fanımı değiştirdim sorun düzeldi umarım ileride sorun çıkartmaz (Zaten Almış olduğumuz fanda o Kadar kaliteli değil 10 15 TL lik fanlar daha fazlasıda beklemez)
Termal macunu ince bir tabaka halinde süreceksin, bütün işlemci üzerine eşit dağıtacaksın. Ayrıca heatsinkin işlemcinin üzerine tam anlamıyla oturduğundan emin ol. Eğer vidalı ise çok fazla sıkma anakarta zarar verebilirsin. Boşluğunu aldıktan sonra 1 tur daha sık yeter..
arkdaşlar bana daha uçuz bir işlemci önerisinde buluna bilirmisiniz yeni almış olduğum fanda işe yaramadı gene 80 dereceyi buluyor sıcaklık
işlemci önerme işini arkadaşlara bırakıyorum... ancak fanın yönü ters olabilir bi dene bence biliyorsundur bazı fanlar sıcak havayı alır dışarı üfürür yönü ters ise muhtemelen kasanın sıcak havasını işlemciye veriyor olabilir...
Kusura bakmayın karkadaşlar yanlış yazmışım daha ucuz bir işlemci fanı öneer bilirmisiniz diyecektımm afedersiniz
http://www.hepsiburada.com/akasa ... 5&productid=bd99741
bunu al rahat et daha ucuzları çok iyi sonuç vermez.