slm arkadaşlar kendi pcmi topladım samsung bir hdd aldım 250 gb sata2(ohdis-250 vs vs) anakartım asus a8n-sli premium ama biosa girmeden hdd gözüküyor biosta hdd gözükmüyor sorun nerede olabilir ? 232 gb gözüküyor bi de,windows kuramıyorum lütfen acillll yardım bi de socket 939 amd athlon 64 3800+ çok ısınırmı ? ne almalıyım soğutucu şöle sessiz bişi ?
Acil yardım :( sata2 hddmi biosa gösteremiyorum
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Öncelikle AMD işlemciler asla ve asla ısnımazlar.P 4 ler ısnır.Ben AMD kullanıyorum 1 saat sıkıştırma yaptı ama ısı 43 C yi geçmedi.İkincisi 250 GB lık bir HDD nin 232 GB gözükmesi HDD firmalarının bize bir hediyesi...veya başka bir yönüyle 1 GB ın 1024 Mb olmasından...yani normal.Diğer yandan sen HDD ye partiton atmamış olabilirsin diğeri ise HDD ile gelen disket i kullanarak windows atanıt...başka bir olasılık ise BIOS tan SATA yı Disable yapmış olman.
imza kısmında gördüğün şahsi bilgisayarım ve aynı sorunu bende yaşamıstım anakartlar asus olduğundan biosundan ynı sıralamada olduğunu tahmin ediyorum .
öncelikle anakartta bildiğim kadarıyla sata on go özelliğin var kasanın arkasında ses çıkışlarının olduğu yerde birde ona yakın işlemcinin hemen altında bir sata kısmı daha var. Bunların haricide aşağı kısımda 4 adet olması lazım sata bölümleri var sol aşağıkısımdaki olan yere hhd yi taktıktan sonra anakartın cd sini başka bir bilgisayara takıp birde formatlı bir disket cd ni başka bir bilgisayarda aç anakrtın sol üst köşesinden itibaren sağa doğru imgeleri açtıktan sonra 32 bit ahcı (sata 2 ve NCQ desteği olan harddiskler için) kısmına tıkla disketi yuvsaına sür ve kaydetmesini bekle kaydettikten sonra disketi al ve bir olmazsa olmazlardan ol bu disketi sakla ben öyle yapıyorum hatta hep yuvasının ağzında bekletiyorum. Sonra bilgisayrı açıp biosa gir ve soldaki ilk imgenin yanında avantage mı var hatırlamıyorum orada hhd ile ilgili bir bölüm var onu aç ve ahcı raid seceneklerinden ahcıyı seç (harddiskin sp 2005 c diye tahmin ediyorum) bu bölümden cık sonra ilerideki imgelerden sis ....... rakamlardan oluşan bölümü bul ama mutlaka bul olmazsa kitapçığa bak . orada sata 2 diye bir bölümü işaretle ve biosu kaydedip çık. windows cd ni cd ye yerleştir bilgisayarı aç açılışta F8 e bas ve cd ile ön yüklemeye başla ücüncü bir ..... F6 ya basın yazısı hemen görünecek F6 ya bas sonra senden disketi isteyecek disketi yvasına kur ve ikinci sekmesinde ahcı yı işaretle enter. Sonra windowsta falan filan yüklü diye bir ibare cıkacak enter a bas kuruluma başlasın ama disketi cıkarma kurulumun aşamalarında bir ara disketi çektiğini iastor diye yükleme yaptığını göreceksin flopynin ışığı sönünce kapatki kurulum anında tekrar acıp kapama da disketi orada takılı olduğunu unutabilirsin sonra artık kurup gidiyorsun. Yani ben bunu böyle yaptım ve yapıncaya kadar da canım cıktı çünkü konu hakkında hiç bir şey bilmiyordum . anlatımım senin Seviyenin cok altında ya da anlatış seviyem komik olmuş olabilir ama bu konu bir coğunun gerçekten yabancı olduğu bir konu olduğunu düşünüyorum. İyi bayramlar.
Merhaba.Arkadaşım aynı problem bende de var.
Söylediklerini bir yere kadar yaptım ama bir yerde takıldım sata 2 yi işaretle demişsin.Onu bios ta bulamadım.Cevabını acil bekliyorum.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun.