Arkadaşlar benim bilgisayarda tek kullanıcı olarak bilgisayar yöneticisi vardı. ve başka kullanıcı hesabı yoktu, kapalı idi. Bilgisayarım parolalıydı. Sonra denetim masası/yönetimsel araçlardan hesabımı sildim. Aslında bişeyler deniyodum ve olan oldu. Şimdi güvenli kiptede format attığım halde sürekli hesabımın şifresi çıkıyo ve hep devre dışı diyip pc yi açmıyor..Güvenli kipi açıyorum F8 ile ama yine şifre istiyor ve "adminstrator" diye bi seçenek gözükmüyor. Ne yapıcağımı şaşırdım.. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..
ACİL YARDIM [V]
Pili çıkarmak bios şifresini sıfırlar.Bu soruna bir çözüm olcagını sanmıyorum.Bunun haricinde bilgisayar kapagının yanında kagıt ile bir mühür yoksa bilgisayarın içine müdahale etme hakkınız vardır.
Arkadasların F8 ile guvenli kipte acmanızı istedigi kendi pasif hesabiniz degil direk adminstor diye ikinci hesaptır.Sifre olarak bu kısımda windows kurulurken birsey girilmediyse direk enter a basarak girmeniz gerekiyor.
Bu çözüm degilse format atmak en kesin çözümdür.Ama bunu yaparken (windows c: de kurulu ise) c' yi (sanırsam)L tusuna basarak bu bolumu silip yeniden disk bolumu olusturmalı ve hızlı bicimlendir ile yeniden bicimlendirmeniz gerekmektedir.
Öbür türlü c yi secerek yeniden kur demeniz eski ayarlarınızın korunması ve windows'un sadece yeniden kurulmasından ibarettir ve bu sorunu yasamanızın sebebide budur.