Acil yardım :(

by.Kayhan58
27-08-2009, 13:54   |  #1  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
549 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarımda önceden 2 adet kingston bellek vardı 1Gb lık

bugün 1 gb lık birtane daha aldım ama kingston almadım

Soruna gelince toplam 3 tane ram oluyor bunların hepsini takıp çalıştırdığımda monitöre görüntü gelmiyor bilmiyorum anlamadım uyumsuzlukmu var :S ya da başka birşeymi yeni aldıgım ram i tek takıyorum sorun yok ama hepsini aynı anda takıp çalıştırdımmı olmuyor bu neden acaba ?

Lj.23
27-08-2009, 14:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
467 mesaj

eğer ramlerin elektrostatik koruması yoksa vücudunuzdaki elektrik ramlere geçmiştir o yüzden çalışmıyordur eğer evde elektrostatik korumalı bir poşet varsa(anakartın gri renkli poşeti gibi) içine ramleri koyun biraz bekleyin ellerinizide yalıtın(eldivenle olabilir) ramleri takın eğer dediklerim yoksa bir elinizi evdeki bir çiçeğin içine koyun diğer elinizde ramleri tutun 1-2dk bekleyip ramleri yerine takın büyük ihtimalle hallolur sorun

by.Kayhan58
27-08-2009, 14:04   |  #3  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj

peki dediklerinizi yapacağım bi uyumsuzluk söz konusu değil sanırım değilmi ya da başka bir sorun ?

Erhan Tiryakioğlu
27-08-2009, 14:30   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

MHz leri Aynı değilse Bu Yüzden Olabilir
Anakartınız Desteklemiyor Olabilir

Sadece Yeni Aldığınız RAmi Takın Deneyin Aynısı Olursa Anakartınız Desteklemiyordur...

Barış
27-08-2009, 14:41   |  #5  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Alıntı: Lj.23  
eğer ramlerin elektrostatik koruması yoksa vücudunuzdaki elektrik ramlere geçmiştir o yüzden çalışmıyordur eğer evde elektrostatik korumalı bir poşet varsa(anakartın gri renkli poşeti gibi) içine ramleri koyun biraz bekleyin ellerinizide yalıtın(eldivenle olabilir) ramleri takın eğer dediklerim yoksa bir elinizi evdeki bir çiçeğin içine koyun diğer elinizde ramleri tutun 1-2dk bekleyip ramleri yerine takın büyük ihtimalle hallolur

cevabınız mantıksız qeldi sonuçta RAM gibi hassas bir parça durgun akım yüüznden bozulabilir.

ama bunu poşete koyup veya çicege üzerinizdeki durgun akım aktarıldıgında ram deki yanmış kısım veya zarar görmüş yerler düzelebilecek mi ?

by.Kayhan58
27-08-2009, 14:48   |  #6  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj
Alıntı: Lj.23  
eğer ramlerin elektrostatik koruması yoksa vücudunuzdaki elektrik ramlere geçmiştir o yüzden çalışmıyordur eğer evde elektrostatik korumalı bir poşet varsa(anakartın gri renkli poşeti gibi) içine ramleri koyun biraz bekleyin ellerinizide yalıtın(eldivenle olabilir) ramleri takın eğer dediklerim yoksa bir elinizi evdeki bir çiçeğin içine koyun diğer elinizde ramleri tutun 1-2dk bekleyip ramleri yerine takın büyük ihtimalle hallolur
Arkadaşım Allah razı oLsun senden dediğin gibi yaptım ve oldu çok teşekkür ederim (:

by.Kayhan58
27-08-2009, 14:51   |  #7  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj

Ramde yanmış kısımlar veya hasar görmüş yerler varsa bunun çözümü çöpe atmaktır bunu geri getiremezsinizki zaten benim RAM lerimde zaten sorun yok uyuşuıyor anakart da destekliyor sadece arkadaşın dediğini en başta yapsaydım sorunla karşılaşmazdım gayet mantıklı bir fikir bana söylediği uyguladım hakikatende oldu

by.Kayhan58
27-08-2009, 15:37   |  #8  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj

işlemci sıcaklıgı 30 derelerde giderken bugün nedense 10 derece arttı :S birşey çalışmadığı halde

Lj.23
27-08-2009, 19:24   |  #9  
Yıllanmış Üye
467 mesaj
Alıntı: Barış  

cevabınız mantıksız qeldi sonuçta RAM gibi hassas bir parça durgun akım yüüznden bozulabilir.

ama bunu poşete koyup veya çicege üzerinizdeki durgun akım aktarıldıgında ram deki yanmış kısım veya zarar görmüş yerler düzelebilecek mi ?

kardeş mantıksız çözüm sorunu çözmüş ;) bende yaşamıştım aynı sorunu o yüzden çözümü böyle olabilir diye düşündüm nitekim arkadaş problemi çözmüşte zaten yanmış kısım diye birşey yok bir ram yanmışsa yanmıştır belli bir kısmı yandı orayı düzeltip tekrar kullanalım diye bir şey yok
ayrıca kardeş poşet demedim elektrostatik korumalı poşet dedim

Son Düzenleme: Lj.23 ~ 27 Ağustos 2009 19:27
Lj.23
27-08-2009, 19:25   |  #10  
Yıllanmış Üye
467 mesaj
Alıntı: by.Kayhan58  
Arkadaşım Allah razı oLsun senden dediğin gibi yaptım ve oldu çok teşekkür ederim (:
rica ederim ;)

Süleyman.
27-08-2009, 22:43   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Birşey daha öğrenmiş olduk. Ben de anakartın poşetini atacaktım, iyi oldu bunu öğrenmek. Teşekkürler, paylaşım için. :)

by.Kayhan58
27-08-2009, 23:23   |  #12  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj

aynısını ekran kartı için uyguladım hatta işlemci içinde çünki onlarada çıplak elle dokunuyordum ramları taktıktan sonra sorun çözüldü fakat ekran kartınıda onceden sökmüştüm çıplak elle sanırım aynısıda ona oldu çalışıyordu fakat monitöre görüntü gelmiyordu aynen o sorunuda arkadaşın dediği gibi yaptım oda çözüldü ya da bende aşırı elektirik var xD

DarkHellKnightX
28-08-2009, 14:23   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

aynı sorunu yıllar önce bende bu yöntemle çözmüştüm ister istemez tüm parçalar vücuttaki elektrikten etkileniyor özelliklede ram ler Gülüş