arkadaşlar p4 2.8ghz işlemcimin biostaki sıcaklığı 60-61 dereceye kadar ulaşoyo. işlemci fanı değişmesine rağmen halen aynı acaba sorun nerde olabilir yardım ederseniz çok sevinirim teknik arkadaşlar.
Acil yardım
Arkadasım intel işlmcinin 60-61 dereceye kadar ulaşması normal.Bunu masaüstünde yapıyorsa anormal olur.İşlem yaparken işlemcinin sıcaklıgı o kadar olabilir.
şimdi yeni taktğın fan öncekinin aynısımı yani daha büyük bir fan takmayı denedinmi..bir de termal macunu dene..ısıyı bir miktar düşürecektir...tabi bir de bios ta fan ayarlarına bak..burdan fan ayarını yükselt..bu da ısının düşmesini sağlayacaktır..kolay gelsin..
Amd ısınıyor diyorlar ama isin aslı p4 serisi bu konuda tahtı kimseye bırakmayacak gibi.Benim ev arkadasımda p4 var o ısılarda gezmesi normal.Yukarda dendigi gibi termal macunu deneyebilirsin.Bunun haricinde kasanın yan kapagını ac ve oyle kullanmaya basla buda biraz rahatlatır yoksa hava beslemesi iyi olacak sekilde zalman veya coolermaster tarzi prof cozumlere yonelmelisin.Ama su an ki ısısı normal sayılır.
kardeş bende de aynı sorun vardı..masaüstünde 60 dereceye filan vuruyodu ama ikinci bir fan takılınca 30-35 derecelerde seyrediyor şimdi..
sorun normal ama sen yineden fan secimine dikkat et ve kasa yapısına hava akışına dikkat et