Slm.Arkadaşlar winsows 7 kullanıyorum.Bilgisayarıma virüs bulaşmış her klasörde saçma sapan kısa yollar oluşturup duruyor.Bi türlü kurtulamadım bu virüsten ..Combofix , antivirüs , anti malware ile taradım ama ne yaptımsa kurtulamadım .Hepsini siliyorum kurtuldum derken ertesi gün yine klasörlerde kısayollar oluşmuş durumda ve de virüs olarak algılıyor antivürüs temizliyor ama yinede çoğalıyolar lütfen acil yardım edin pc de önemli dosyalar var.Format atmak ölüm demektir admin sizdende cevap bekliyorum lütfen yardım edin...
acil yardım !
bide bunu dene advanced systemcare yaz google indir pc ni hep yenilesin hemde bütün zaralı yazılımları tarayıp onarsın
evet advanced syscare gerçekten iyidir bence en iyi antivirus lisanslı bir norton olsada şimdi çok geç. bence format at kurtul önemli şeylerini d ye taşı hiç bir sorun oluşturmazlar ki bunu bildiğinide biliyorum ama yinede söyleyeyim dedim. eğer ki zorluk diyorsan win 7 formatı oyun yüklemeye benzemiş o siyah ekranlarla uğraşmıyoruz artık.
Elimde format cd si yok . Bu dedğiniz programda işe yaramadı bu glaryutulities tarzında program sanırım aynı görevleri yaptı çünki . daha etkili bildiğiniz programlar yokmu ya da başından ve ya çevresinde böle bi sorun yaşamış kimse olmadımı .Her fikire açığım yeterki şu sorundan kurtulayım .. fprmat atmdadanda kurtulmanın yolu vardı herhalde ..
Comodo İnternet Security'i dene belki fayda eder.Eğer etmezse artık format atman gerekir.Başka çaresi yok...
Cmodo ile tarattım malware leri tespit etti sildim onları yarın bakalım tekrardan çıkıcakmı aynı virüsler..lanet olsıcalar gece çalışıyo pc yi açık bırakıyoruz saat 2den sonra çoğlamaya başlıyolar :) kaç defa taradım temizlendi sabah aynı şey yine oldu bu sefer olmaz inşallah.bu arada değişik düşünceleri olan varsa paylaşırsa sevinirim ..
Şimdiye kadar kullandığın tüm antivirüsler Windows çalışırken Windows üzerinden temizlik yapmış...
Virüs kendini bir sistem dosyası olarak göstriyorsa veya sistem dosyalarına bulaştıysa (genellikle rootkitler böyle yapar) Windows çalışırken temizlenmesi çok güçtür; uzmanlık ister...
Eğer tekrar geri gelirlerse sana önerim aşağıdaki linkte Windows kapalı iken CD den çalışan antivürsler var... Bunlardan güvendiğin bir tanesini indirip cd ye yazdır ve sistemi onunla başlatıp tara...
bendede buna benzer bir sorun oluştu avast 4.8 home ile hepsini tarihe gömdüm
Avast 5 ile de devam eden bir özellik bu ve avastın en önemli özelliklerinden. Avast ı tarama yapmak üzere, bir sonraki yeniden başlatmaya ayarlayabiliyorsunuz. Bu büyük ihtimalle sorununu çözecektir.
Lanet olsun ya pc yine dolmuş bunlarla ama bişi dikkatimi çekti virüs sadece (D:) içinde çoğalmakta sistem (C:) de orası temiz.Sistemin yüklü olduğu diskte böle bi sorun yok.İşte benim için asıl sorunda burda oluşuyor.çünkü önemli olan (D:) nin içindeki belgeler.komik gelebilir ama keşke sistemin yüklü olduğu diske bulaşmış olsa bu virüs format için cd yi bulur kurtulurdum ama anladığım kadarı ile (D:) içinde olduğundan format düzeltmeye bilir sorunu .(?) Şimdi bu virüsü dosyalara zarar vermeden kurtulmak için yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdi sizin önerilerinizi dikkate alarak hem avast ile hem de cd den çalışan antivürüs programını deniycem..
günaydın arkadaşlar :))
sizlere çok teşekkülr ediyorum:) .cd den çalışan ile avast aynı dediniz ,dediğinizi yatpım avastı yükledim taratmaya başladım aksilikler çıktı elektrik gidince bazı dosyalar kayboldu onun üzüntüsünü yaşarken bu sabah pc yi açtığımda süprizle karşılaştım kayıp belgeler geri gelmiş ve sinir bozucu kısayollar artık yok sanırım bu sefer kurtuldum şerefsizlerden :) ama bi ara yine daha detaylı bi tarama yapıcam pc ye şimdilik bukadar çok sağolun :))