Acil Yardımlarınızı Bekliyorum

ankaralie36
01-11-2014, 04:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Öncelikle iyi günler. Bilgisayarıma format attırmak için bir bilgisayarcıya götürdüm. Format attı fakat bir süre sonra mavi bir ekran geliyordu.Tekrar götürdüm. Bu arıza ya RAM den olur yada HARDDİSK ten olur dedi. Baktı harddisk in sağlam dedi. Sorun RAM den kaynaklanıyor dedi. Üzerinde 2 tane Ram vardı biri 2GB diğeri 1GB. Arızalı olan 1 GB olan dedi ve söktü. Şuan ise sorun pc her 25 30 dakikada donuyor. Tekrar rest yaptıktan sonra 25- 30 dk sonra oluyor. Sizce 1GB aynı markada RAM alsam sorunum devam eder mi? 

teşekkürler cevaplarını bekliyorum

LENO7
01-11-2014, 15:12   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Formattan sonra mavi ekran başladıysa bilgisayarcı senin ramleri alıp arızalı ram takmış olabilir ama yine de günahlarını almayalım. Bilgisayarda virüs olabilir Emsisoft Emergency Kit ile taramanı öneririm. Windows güncelleştirmelerini yükle ayrıca sürücüleri güncelle.

Sorun %100 ramlerdeyse 1 GB ram alıp 2 GB'nin yanına eklersen yine mavi ekran hatası alabilirsin çünkü hala arızalı ram kullanıyorsun.

black_flood
01-11-2014, 19:25   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

ram işi sakattır. marka ram yok ise kasanda pek uğraşma derim çünkü adı sanı bilinmeyen ramlerde hiç akla gelmeyecek sıkıntılar çıkabiliyor. marka olan kingston twinmos gibi ramlerde sorun çıkma ihtimali çok düşüktür. ayrıca ramleri memory test yazılımı ile test et büyük ihtimalle 1 gb dışında 2gb olanda arızalıdır. bazen Windows kurulumuna bile izin vermeyen ram sağlam ram ile kurulumu tamamladıktan sonra tekrar takıldığında hiç sorun yokmuşçasına çalışabilmektedir ve ayrıca test yazılımında arızalı olarak görünmesine rağmen.