ACİL YARDIMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

muzow
01-09-2007, 00:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaslar karsı apartmandaki bir bilgisayara wireless uzerinden lan kurmam gerekiyor bunun için el yapımı bir anten kullanacağım ancak sorun o anteni yapmakta deil (yapımı zaten elimde int . saolsun ) o anteni nereye bağlıcam ben kablosuz bir modemin antenine mi bağlıcam yoksa başka bir donanımla bilgisayara mı geçirecem antenin çıkışı standart bakır tel

şimdiden saolun

selimhun
01-09-2007, 01:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Anten değişimi temel olarak kablosuz modemim anteni değiştirilerek- eğer değişebilir ise-yapılır.

Standart bakır telli antenler  kablosuz veri iletişiminde kullanılmaz.O kabloyu kablosuz modemin antenine -irtibatlamakla- bir sonuç alamazsın.( Modem bozulabileceği için hiç denememeni öneririm)

Günümüz kablosuz modemleri '' karşı apartman''daki( kaç metre uzaklıkta??)  kablosuz adaptöre sahip  bir bilgisayara veri ulaştırabilir.

Kablosuz  modemi karşı apartmanı görecek uygun bir konuma...karşı apartmandaki alıcıyı da modemi görebilecek uygun bir konuma yerleştirirsen sorun çözülecektir düşüncesindeyim.

muzow
01-09-2007, 01:31   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

dostum haklısın ben olayı biraz açıyım bil. lar arası 30 etre ve araya defalarca 6-7 kez duvar giriyor ben ise antenleri balkonlara koymayı düşündüm böylece duvarlardan kurtulmus olacağım ama bi sorun daha var apartmanlar arasından elektrik telleri geçiyor ve ben bunu sinyalleri yanıltacağı kanısındayım bu  neden le gidip 3-5 dpi lık bir anten almaktansa çok daha ucuza daha yiyisini imal etmeyi düşündüm ama anladım ki yeterli altyapım yok zaten daha yolun başındayım ancak internetten bu konuda (pringles dan anten yapmak vs . ) benzeri şeyler gördüm bunun işe yarayabileceğini düşündüm ancak hepsinin çıkışı bakır tel onca araştırmama rağmen bunun nereye takılacağı hakkın da en ufak bişi bulamadım.. yardımlarınızı ve önerilerinizi beklitorum saol kardesim

muzow
01-09-2007, 01:34   |  #4  
OP Taze Üye
10 mesaj

pardon dpi deil dbi

bjk_memo
01-09-2007, 09:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

muzow şimdiki kablosuz modemler 60 - 70 mt. mesafedeki bi kablosuz ağa bağlanabilir duvar olması bişey ifade etmez
bende philips kablosuz modem kullanıyorum ve civardaki tüm kablosuz ağları görüyo ama bağlantı sinyali düşük geliyor 2 veya 3 kademe.....

Son Düzenleme: bjk_memo ~ 01 Eylül 2007 09:21
selimhun
01-09-2007, 10:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Bjk memo arakadaşımız olayı özetlemiş.30 metre kapsanabilir bir mesafe. Duvarlar da sorun olmaz.

Özellikle US robotics sitesine gir....Oradaki kablosuz modemleri incele...Normal modemlere göre % 500 daha fazla mesafe  kapsayabilen modemler var. Anteni değiştirilebilir bir modem seçersen ( Bu yazdığım tip modemlerin anteni değişebilir)en yüksek db e sahip anteni takarsın. Sorun çözülür.

Bu arada adsl ayda 25 milyon ytl.Bu kadar neden uğraşıyorsun ???O da ayrı mesele !!!!!

muzow
03-09-2007, 12:35   |  #7  
OP Taze Üye
10 mesaj

sorun o 25 ytl de deil o 25 ytl ile ne aldıında 1mbps 4gb ayrıca asıl sorun buda deil bu bir hobi bu arada istedigin kadar zengin oliyim veya sende ol ben bu parayı küçümsemem dünyanın en pahalısı çünkü bu arada int in ucuzlamasına bakmayın hızı 4x falan diolar ama türkiyenin dünyaya açılan internet altyapısında bi gelişme yok yani aynı interneti ucuza dahahızlıya satın aldığımızı sanıyoruz böyle giderse yakında o bağlantı hızıda düşecek ben int bedava ya getirmeye deil komşuyla lan kurup age of kaışmak için uraşıyorum