açılış ekranı lütfenn acil yardım!!!

xxxmami123
25-04-2010, 19:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Intel UNDI , PXE-2.0(build 082)

Copyright © 1997 – 2000 Intel Corparation

For Realtek RTL8139 (A/B/C/)/RTL8130 PCI FAST ETHERNET CONTROLLER V2.11 (001205)

CLIENT MAC ADDR : 00 E0 4D 2D D5 CB GUILD : 00000000 – 0000 – 00E0 – 00004D2DD5CB PXE – E53:NO BOOT FILE NAME RECEIVED

İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR DHCP_ _ _ / DİYOR 1-2 DAKİKA KADAR  YAW BENDEDE AYNI SORUN WAR BİOS A GİRİP ON BOARD LAN CONTROLLER'İ KAPATIYOM AMA BU SEFERDE İNTERNET ÇALIŞMIYOR TAM 2 HAFTADIR BUNUNLA UĞRAŞIYORUM BENCE BİOSU SIFIRLAMAKLA ALAKASI YOK HATTA BEN JUMPER'i SIFIRLADIM BİOS ESKİ HALİNE DÖNDÜ AMA BU HATA HALEN ÇIKIYO LÜTFENNN ACİL YARDIMMMMM!!!!!!!! BU ARADA BENDE ETHERNET KARTI YOK ANA KARTA BAĞLI LÜTFENN ACİL YARDIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

mustafa2116
26-04-2010, 01:27   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

bir cevap var ama denemedim şimdiden söyleyim sadece olabilecek bir metod.

biosu sıfrladığında yada format atığında meydana geleb bu tip hatalar genelde aynı isim ve yanı yönteme bağlı iki ayrı doanımın aynı adresi almasıyla meydana geliyor.Bazende  bu hatalar doanımın yerinden oynaması pislik dolması nedeniylede meydana gelebiliyor. Doanımsal arızadanda meydana gelebilir.
   Öncelikle bisoun açılışını değiştirmen gerek . Önceliği işletim sistemine verirken  biosun donanımlardan bir yada birkaçını taramasına izin vermelisin. Tüm doanımları taramasına gerek yok. Bilirsiniz ki ses sistemleri bios tabanında geçersizdir çünkü ne negatif nede pozitif yapıdadır. buda bir nevi hata gibi görülür ama nötür oldukları için atlnır bu tür hatlar.
   Bİosun yapılandırması bittikten sonra işletim sisteminin yapuılandırmöasını yapmalısın. GÇ ayalarını biliyorsan adres değişimini elle yap. Bilmiyorsan anlatmakla bitmeyecek bir 1-0 denlemleriyle kafanı karıştımak istemiyorum bu nedenle boş ver. İşletim sistemi yapılandırmalarını msconfigden yapabi,lirsin hizmetlker bölümüne girip bir göz at örda bu programın özelliklerine bağlı bir program olması gerekir bunu bul ve hizmetin başlamasını durdur.
   Bios yapılandırması kafa karıştırıcı olabilir çünkü her donanım kendi adresleriyle yapılandırılır bulmak zaman alabilir.
 şimdiden başarılar.
 ------ Bios üzerindeki BU Metodun denendiği yer ses sitemlerindedir.  internet kartı üzerinde  bir işlem yapılmadı ses kartı adresi audio olduğu için açık görülüyor internet katı farklı bir yapıyla karşına çıkabilir. belli bölümü yada tüm sistemin ağını kapatabilirsin. denemediğimi bildirmek sitiyorum.-----

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 26 Nisan 2010 01:27
xxxmami123
27-04-2010, 20:23   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

yazdığın için ssaol ama pek fazla bişey anlamadım 1.si bu şey ben pc me format atmadan öncede vardı format attım genede olmadı şimdi bıostan ethernet lan controller felan diye bir yer var ben ordan kapattım oldu ama bu sefer internet gitti lütfen başka bir çözümde ayrıntılı bir biçimde anlatırmısın şimdiden teşekkürler...bu sorunun cevabını hiç bir yerde bulamadım lütfenn acil yardım yoksa son çare bigisayar tamircisine götürecemKızgın