arkadaşlar bilgisayar ilk açıldıgı zaman yaklaşık30 saniye felan gereksiz ve saçma sapan yazılar geçiyor.sonra windows yükleniyor.abınde lg bir lettop aldı onda sadece lg yazısı çıkıyor ve sonra hemem wimdows yükleniyor.ayrıca bende 2,40 core2 işlemci ve 2 gb ram var onda 1,80 core2 ve 1 gb ram olmasına karşın bahsettigin nedenle benim pc den hızlı açılıyor.bu yazılardan nasıl kurtulabilirim?yoksa bu lg nasıl başarmış bunu?saygılar..
açılış hakkında
Aynen bende aynı şey var.Çözümünü bende bulamadım.
Bioas anakart sürümü vs. yazan yazılar. Sanırım kastettiğiniz bu. Biostan kapatabilirisiniz fakat kapatma yolu hepsinde farklı farklı.
sorunun ne oldugunu buldum ama yeterli bios bilgim yok .sorunun iki nedeni olabilirmiş bios pil zayıf oldugundan yükleme her pc açıldıgında yapılabilirmiş ikinci ise bios ayarları yapılmamıştır.benim pc saat ve tarih ayarlarıda sürekli bozuluyor zaten sanırım birinci sorun var bende ama pc yeni daha senesi dolmadı. bu pilin durumuna nasıl bakılıyor bilen var mı? birde bende exper pc var bu adamların biosuna nasıl giriliyor bir türlü giremedim
lg olmasıyla ilgili bir sorun yok.benimkide lg hiç öyle yazı geçmiyor.spyware olabilir reklam mı o yazılar?
Sorununu Daha Net Bi Şekilde Anlatırsan Vede Kullandığın İşletim Sistemi felan Gibhi Özelliklerini Yazarsan Daha İyi YArdımcıl Olabiriz Fikrimce..
biosun gec açılması bios versiyonunun donanımla uyumlu olmamasından kaynaklanır. anakartın ustunde bulunan pci slotlar, sata slotları, ide kablolarının yerleri vs.vs şeyler açılışı yavaşlatır. bunun için bios update yapmalısınız kesinlikle ve kesinlikle. başka yolu yok. tarih ayarları da bios pili ile ilgili. bunu değiştirmeniz lazım en kısa zamanda
arkadaşlar bıraz ayrıntılı yazayım daha nalaşılır olur. sorun ben vista home premıun kullanıyorum ve açılışta pc özelliklerinden sonra bir sürü yazı akıyor ve sonra windows yüklemeye başlıyor haliyle pc geç açılıyor. bu pc ilk aldıgımda da vardı .abım home premıun yüklü bir lettop aldı ve onun açılışta kısa bir süre lg logosu çıkıyor ve sonra hiç yazı geçmeden windows yükleniyor.bunun pc hızdanda oldugunu düşünebilirsiniz ama benim makine ondan iyi işlemci ve ram var. bunu sebebini araştırınca biostan kaynaklanır olabilir dediler ama ben bios ayarlarını giremiyorum ki, güncelleyeyim bios hakkında biraz bilgi lazım bana
khramnBioas anakart sürümü vs. yazan yazılar. Sanırım kastettiğiniz bu. Biostan kapatabilirisiniz fakat kapatma yolu hepsinde farklı farklı.Hangi işletim sistemini kullandığınla alakası yok tamamen biosla alakalı bir durum bilgisayarın açılışta bir takım testler ve rutin donanım doğrulama işlemleri yapıyor olmalı bunları biostan kapatabilirsin bilgisayarın açılrken "delete" tuşuna basarak biosa girer ve oradan gerkli yerleri açar veya kapatısrısn bu seçenk khramn'ın dedği gibi çoğu anakrtta farklı.şöle olabilir belki Quick boot varsa onu enabled yapabilirsin veya pc açılırken test veya doğrulama yapmasını öngeren bir seçenk görürsen disabled yapabilrsin...
Son Düzenleme: yelkowan ~ 19 Temmuz 2008 17:55
ortak dedigin gibi yaptım qick bott dan ayarları felan degiştim ama yok yine aynı . acaba bunun anakartla alaksı olabilir mı * bu pc exper ve asus p5vd2-vm se dh anakart var .ben baktım asus sitesinde vista uyumlu driver yok bu adamlar format içinde pc ile vista drivers cd var ordan driver yüklüyom asus cd de vermişler ama takıyor çalışmıyor. acaba nakart uyumsuz mu?
Dediklerinden anladığım kadarıyla bir uymsuzluk sorunun yok çünkü bahsettiğin bütün bu yazılar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan daha enbaştan çıkıyor.
Anakrtının biosundan kapanma gibi bi seçenek bulunmuyodur belki.
Tek çare biosu kurcalamak. kurcalama sonrası sorun çıkarsa F5'e basarak eski ayarlarına dönebilir veya anakartın üzerindeki pili çıkarıp takabilirsin.
Tavsiye olarak biosa girince F5 yap ilk ayrlara yükle sonrada seçenkleri iyice incele (quck boot enbaled yap yine)
bulamassan kapatmanın bir yolu olmayabilir.