açılış sayfam msn.com ve bing e yönleniyor

burraakk
20-11-2010, 15:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Bu  ya da  benzeri  daha  önce  konu edilmiş mi  diye  arama  yaptım sitede ama  rastlamadım..bu  nedenle  tekrarlanmış  bir  konu  ise  bağışlayın

live  messenger  güncelllemeleri esnasında  oluştuğunu düşündüğüm  bu durumu  çözemiyorum.. regedit üzerinden  homepage vb  ile  ilgili  yaptığım anasayfa düzenlemeleri de  fayda etmiyor..  bilgisayarım  her  kapanıştan sonra  iexplorer  ana sayfasını  "iki sayfa  olarak"  bing.com  ve  msn. com  olarak açıyor.
interneti taradım .. serchpage  ve  homepage  ile  ilgili  ne  varsa  yaptım  .. yine  inatla ayni sayfalar  geliyor..bir de  her açılışta SIK  KULLANILANLAR çubuğu  ise    önerilen siteler sekmesi ve   msn.anasayfa,  msn eğlence ,  msn havadurumu , msn  haber  gibi 8-10 kadar msn linki  ile  dolup  taşıyor
silsem de  yine  geri  geliyor tekrar açılışta.

işletim sistemim orijinal  windows 7  home  premium ,explorer 8 kullanıyorum
 Antivirüs  programı  full  Nod 32 ,     " Advanced system care"  nin orijinal olmayan pro su  var.

yardım edebileceklere  şimdiden  teşekkürler

Son Düzenleme: burraakk ~ 13 Aralık 2010 19:03
burraakk
22-11-2010, 12:31   |  #2  
OP Taze Üye
15 mesaj

sorunumu  halen gideremedim . 
 nette  araştırmaya devam etmeme  rağmen  bir  sonuç ta alamadım .
yani  yardım  beklemeye devam ediyorum

burraakk
13-12-2010, 18:59   |  #3  
OP Taze Üye
15 mesaj

bir  iki   hafta önce , yukarıdaki mesajlarda belirttiğim  sıkıntım devam ediyor..  çözemiyorum ..  umarım  bu defa  yardımcı  olabilecek birileri  çıkar ..   :)

Son Düzenleme: burraakk ~ 13 Aralık 2010 19:01
ŞAH_PARS07
14-12-2010, 17:29   |  #4  
ŞAH_PARS07 avatarı
Üye
83 mesaj

arkadaşım kullanmadığım halde sırf senin bu  sorunun için msn.com ve bingi kaldırdım.Tekrarlanan bi araç çubuğu yok,sen nasıl bir yolla kaldırıyorsun???
Ayrıca ie yerine opera tarayıcısını kullanmanı tavsiye ederim...

burraakk
15-12-2010, 12:46   |  #5  
OP Taze Üye
15 mesaj

Sık kullanılanlar çubuğunda  pc nin her  açılışında beliriyor bu saydıklarım.. buradan  delete ediyorum ..  bir sonraki açılışta yine  geliyor. ben  microsoft sayfaları  olduğu  için  bu  olayda  bir worm  ya da  malware  beklemiyordum. Ad-Aware  yi  kaldırmıştım  pc .den  ..  tekrar kurup  taradım  ..  bir  takım  adwareler buldu bu defa  , silinen  msn   sayfaları ve, bing  ve  msn anasayfası  tekrar  geri  gelmedi.
Yani ,  şu anlaşılıyor ki ,  artık microsoft ta  ,  adaware  ile  temizlenebilecek  nesneler yollyor pc lere ..  O anlaşılyıor  sanırım .

bundan  böyle  ie yerine  de  firefox kullanmayı düşünüyorum .