Merhabalar,benim büyük bir problemim var.Yaklaşık 2 ay once bir pc aldım.Özelliklerini sayacak olursak.intel i7 2.66 işlemci,6gb ram,gtx275 ekran kartı ,1tb hardi disk.Sorunum şu geçenlerde pc nin power dugmesıne bastım.windows 7 acıldı ama siyah ekranda.fare gozukuyordu ve istedıgım yere gıdıyordu ama arka plan tamamen siyahtı hiç birsey gozukmuyordu.yaklasık 5 dk gibi bir sureden sonra
kendiliginden açılıyor.Ondan sonrasında gayet mukemmel sekılde calısıyor.kapatırkende sorun yok.Ayrıca internete de baglı degil.Olay gunluklerınde bir uyarı var."Tages SA -tages protection " diye.Arastırdım ve uzun süredir oynamadıgım bir oyunun alt programcıgı oldugunu gordum bende oyunu sildim ama problem hala devam ediyor.Yardımlarını bekliyorum.Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
Açılışta en az 5 dk siyah ekran
Ben ekran kartını güncelle yapınca VGA Grafik Sürücüsü indiriyo neden ki :S
msconfig i denedim olmadı,ayrıca geri yukleme de yaptım ama sorun hala var
1.) O uzun süredir oynamadığınız oyunu yükleyip, Revo Unistaller ile kaldırın.
2.)Ardından Ccleaner ile hem sistem hem de registry temizliği yapın.
3.)Başlat - arama kutucuğuna cmd yazıp yönetici olarak çalıştırın açılan Dos ekranında sfc /scannow yazıp enterlayın.
4.)İşlem bitince C'sağ tıklayıp, özellikler - araçlar - denetle, burda her iki kutucuğu işaretleyip sistemi yeniden başlatın.
Oyunu tekrar yükleyip revo uninstaller programıyla registry dosyalarıyla birlikte silin oyunu veya regedit den oyunla ilgili kalan registry dosyalarını temizleyin.Eğer oyunu kurduktan sonra yavaş açılmaya başladıysa dediğim çözüm işe yarayacaktır.
bu sorunu çok fazla kişinin yaşamasına ramen ms böyle bir hata yok diyor kabul etmiyor sanırım bunada bir güncelleme yayınlanır yada sp1 ile düzelir fakat görünen o ki daha ms de bunun neden kaynaklandığını anlamış değil.