makinamda iki hd var, önceleri xp ile vista kuruluydu, başlangıçta hangisini seçersem onu yüklüyordu. fakat sonradan win7 yükledim, ya win7 yi açıyor yada xp yi yeniden kuruyorum onu yüklüyor, işin içinden çıkamadım yardım eden olur mu?
açılışta işletim sistemini seçmek
Eğer XP'yi sonradan kurduysanız; sırasıyla Vista ve Windows 7 DVD'si ile onarım yapın.
Daha sonrada XP'yi EasyBCD yazılımı ile Boot menüsü içine eklemelisiniz.
Burayı inceleyin :
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... ra-kurmak_2316.html
XP ile Windows 7 ve Vista'nın boot prosedürleri ve yapıları farklı. Aslında çoku işletim sistemi kurarken Süleyman'ın da dediği gibi eskiden yeniye doğru kurulum yapmak gerekir. Biri boot.ini kullanırken diğeri BCD kullanıyor. İşte yukarıda dediğim programda XP'yi bcd'nin içine kayıt edip aynı zamanda HDD mbr'sine de ekliyor.<
arkadaşım bende aynı problemi yaşadım ilk önce win7 kurdum sonra onun üzerine xp kurdum direk xp açılıyodu vista boot pro 3.3 indirdim xp de kurdum oradan boot menüsünü yeniledim daha sonra win7 açıldı daha sonra win7 de easybcd yükleyip boot menüsünü düzenledim şimdi ikisini de kullanıyorum.Yapamazsan detaylı şekilde programların kullanımını anlatırım
ahmet kardeşim aynı şeyleri yaşıyorum, şu an win7 ile çalışıyor xp açılmıyor, açmaya kalkınca mavi ekran veriyor anlatımın için şimdiden teşekkür ederim.