sabahattin sormuş:
sorunum şu; bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce aldım...hd2 samsung benim eski pc de kullandığım ve yeni pc de slave olarak kullanmak istediğim hd...hd2 olmadan xp yüklemesinde bir sorun yok, sata'ya sorunsuz xp mi kurdum fakat iki hd takılıyken xp kuramıyorum...xp kur dosyalarını yükledikten sonra mavi ekranda iki hd de gözüktüğü halde kur dosyalarını kopyalayamıyor...xp yi yeni hd sataya kurmak istiyorum...ancak eski ide harddisk bağlıyken kuramıyorum...
sadece yeni sata harddisk bağlıyken xpyi kurup, ideyi daha sonra bağlıyorum...pc sorunsuz çalışıyor...açılış hızı iyi, oyunlarda hiç bir sorunum yok...bu yüzden bu sorunu fazla üstelemiyorum...ama çözümü varsa çok sewinirim...
asıl sorunum şu; sorun pcyi açtığımda siyah beyaz sistem özelliklerinin yazdığı yerde bazen takılıyor...aç kapa yapıyorum geçiyor...ama genelde monitorü aç kapa yapmazsam takılma geçmiyor...ekranım eski crt flat onu yenilemedim lcd biraz pahalı geldi, dvı çıkışlı almak istediğim için daha uygun bir zamanda alıcam...ekranım analog olduğu için dönüştürücü ile bağlıyorum hd3600 kartıma...
açılıştaki sorun sizce hd lerden mi yoksa ekrandan mı yoksa neden?yardımcı olursanız çok sewinirim, sinirlerim haşat oldu bu yüzden :D
ayrıca bios ayarlarım:floopy almadım ihtiyacım olmadığı için o disable...boot listesinin başınada cdrom dan sonra sata harddiski mi koydum...ide slave olarak ayarlı...sata da; slave, master olayı yazmıyor biosta, ben sata harddiski port 1e bağladım..dvdromum da sata ve port 2de bağlı...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
sistem xp sp2
biostar ta770 a2+
amd 64 x2 4800+ 2.50 ghz
2.00 gb ram ddr2 800 dual kingston
hd3600 sapphire
hd1 sata western digital 320 gb xp bunda yüklü
hd2 ide samsung 250 gb
lg t710 bh crt flat 17"
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.12;MEGAUPLOAD 1.0