Slm. Benim bilgisayarımda 1 hafta once bir sorun olmustu ve bilgisayarcıya verdim oda halletti geri verdi. Ama bilgisayar acılırken bir hata veriyor overclocking failed diyor windows acılmadan once ve usb flm oyle birseyler yazıyor ve F1 e basarsan biosa giriyor F2 ye basarsan eski bilgileri yukle diyor ikiside bir işe yaramıyor.İlk once boot ayarladı dedim ama onlar tam zaten orda yazıyor ramlerdede sorun yok ama usblerde sorun oldugunu yazıyor orda ama tum usb cıkısları sorunsuz calısıyor. Acaba biostan bir ayarmı yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim.
Açılıştaki Hata
Aklıma suan ilk gelensey bios gir ve load optimize **** birseydi ayarlarıyla fabrika ayarlarina dönmen.O\c failed dedigine göre bunun frekans vs ile oynanmıs sonra serviste normal ayarlarına cekilince bi ayar atlanmıs mı artık yada O*c icin kullandıgın bi program vardı da kaldırıldıgı icin mi hata veriyo anlayamadım ama bunu yapmaktan birsey kaybetmezsin.Usb'lerin sorunsuz calısıyorsa birsey soracam.Bilgisayara baglı yazıcı vs birsey mi var usbden.Varsa eger acılısta bu tür usb girisli ürünleri cıkarıp bir daha acmayı dene aynı hatayı alacak mısın?
son olarak F1 F2 olayı bilgisayarın eski ayarlarına ters bir donanım degisikligi oldugunu tespit ettigi icin sana uyarı veriyor ve bunu düzeltmek mi devam mi etmek istiyon diye soruyor.En basit örnegi cd-rom'un güc kablosunu cıkar data kablosu takılı dursun.Bilgisayarı bastan baslattıgında bu uyarıyla karsılasırsın.Örnek umarım isine yarar.
karde onuda yaptım oda olmadı. bilgisayarıma usb ile sadece bluetooth ve webcam var ve dediklerini yaptım işe yaramadı. Bide sole bişi var benim bilgisayar acılmıyordu bilgisayarcıya goturdum ve adam anakart hasar gormus dedi garanti dahilinde dedi ve aynı marka ve modelde baska bir anakart taktım dedi tamam abi dedim bende, ondan sonra olanlar oldu. Acaba yeni anakarttanmı kaynaklanıyor ve ondan kaynaklanıyorsa ne yapabilirim. netten sürücülerini filanmı yukleyem cdside var gerci ama anlayamadım??
Recep BaltaşLoad Fail safe Defauts ve Save& Exit BIOS..deyin..dediklerinizi kaç kere yaptım yine olmadı. Anakartın sürücülerini yükledim yine olmadı. Aklıma birşey gelmiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım lütfen.
arkadaşım garanti kapsamındaysa git adama ver ama zanettigim kadarı ile pc aldıgın yer biraz uyanık zannediyor ana kartı değiştirmemiş sadece tamir ettigini zannetmiş sana geri göndermiş... durum bunu gösteriyor birde eger kasanın içini açtıgında toplama garatisi gitmeyecekse. bütün kabloların tam takılı oldugunu konturol et hatta cıkar tekrar tak kabloları sonra bios pilini çıkart 5 dakka bekle pili tak. sonra pc aç belki düzelir. bir ihtimal
şimdi akıllı arkadaşlar deful ayarına getirsende olur, pili çıkartmaya ne gerek var diyecekler.
Ya kardeş bilgisayarı aldıgım adam anakartı degistirdi aynı marka model taktıgını soyledi ama ne kadar kesin onu bilemiyorum. Dedigin gibi adam kendini uyanık zannediyor. Boot ayarlarını yapmasını bile bilmiyor daha ama kasayı verirken boyle hata olursa bidaha yapamam dedi. Yani anakartı degistirdigi için garanti kapsamından cıkmıs benim anakart. Bi ara deneyeyim cıkarmayı kabloları ama birsey degiscegini zannetmem zaten o kadarda onemli degil baslangıcta arada bir cıkıyor ve f2 ye basınca geciyor. idare ederiz artık :D yardımlarınız için hepinize tesekur ederım
Bu arada uyariyim anakartı degisti diye garanti kapsamından cıkmaz.Garanti süren 2 yılsa 50 kere bozulsa 50 kere degismek zorunda.
Öylemi peki anakartım simdi bozulsa gitsem adama nasıl ispatlıcam garanti belgeleri filan var ama anakartın seri numarası farklı ve degistirirken bana hiçbirsey vermedi sadece garanti kapsamında dedi ve birdaha olursa yapmam dedi. Zaten bi dahaki bozulusunda garantisi biter heralde. neyse umarım birsey olmas.1 yıl goturse yeter